Genomgång av Djurgårdens transferfönster: "Det har varit intensivt på många plan"

Allsvenskan - 2021-04-12 kl 16:00

Foto: Bildbyrån

Sista mars stängde det svenska transferfönstret – och i helgen sparkade Allsvenskan i gång. Fotbolltransfers.com har summerat Djurgården IF:s truppbygge med sportchef Bosse Andersson.

Det svenska transferfönstret är nu stängt och i helgen sparkade Allsvenskan i gång. Vi på Fotbolltransfers.com har därför tagit kontakt med allsvenska sportchefer för att summera handlingarna på marknaden för respektive klubb.

Nästa klubb till rakning: Djurgårdens IF.

Spelare in: Hjalmar Ekdal (b, Hammarby IF), Axel Wallenborg (b, IF Brommapojkarna), Leo Cornic (b, Grorud), Isak Hien (b, Vasalunds IF), Hampus Finndell (mf, Dalkurd FF, åter efter lån), Rasmus Schüller (mf, HJK), Elias Andersson (mf, IK Sirius), Albion Ademi (fw, Mariehamn), Joel Asoro (fw, Swansea City), Aleksandr Vasyutin (mv, Zenit, lån), Peter McGregor (fw, Duhaney Park FC, lån), Jesper Löfgren (b, Brann)

Spelare ut: Per Kristian Bråtveit (mv, Groningen, lån), Kevin Walker (mf, Örebro SK), Jonathan Ring (mf, Kalmar FF), Fredrik Ulvestad (mf, Qingdao Huanghai), Alexander Abrahamsson (b, klubb ej klar), Erland Tangvik (mv, Ranheim), Jesper Karlström (mf, Lech Poznan), Jonathan Augustinsson (b, Rosenborg), Oscar Pettersson (fw, Akropolis IF), Johan Andersson (b, GAIS), Adam Bergmark Wiberg (fw, Falkenbergs FF, lån), Dzenis Kozica (fw, Trelleborgs FF)

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson summerar deras marknad – och kommenterar nyförvärven:

– Det är klart att det har varit ett ganska så händelserikt fönster. Vi visste när vi gick in i 2021 att det skulle bli stor omsättning av spelare med flera kontrakt som gick ut och vilka positioner det gällde, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Centralt tappade vi (Jesper) Karlström, (Fredrik) Ulvestad och (Kevin) Walker, vilket satte oss i en situation där vi behövde en centrallinje. Och det var vi tidiga på, det kan bli svårt i dessa tider annars. Vi fortsatte ju att spela fotboll in i december samtidig som vi startade upp den nya säsongen fyra-fem veckor senare. Vi ville ha så många som möjligt på plats fort, samtidigt som vi hade en målsättning att förhandla en del spelares kontrakt. Det har varit intensivt på många plan.

Bosse Andersson fortsätter kommentera nyförvärven en för en:

Joel Asoro, 21 år, anfallare. Ny från Swansea City.

– En av Sveriges mest talangfulla anfallare som kom tidigt ut i Europa. Haft en tuff resa därifrån, men har många spännande egenskaper. Jag tycker att det är härligt att man väljer att vända hem för att starta om. Förtroendet och tajmingen var bra, säger sportchefen.

Aleksandr Vasyutin, 26 år, målvakt. Lån med köpoption från Zenit St. Petersburg.

– Vi hade en målvaktssituation 2018 där hans namn var aktuellt. Så vi har haft koll på honom länge. Vi hade ett antal namn på listan nu och han var högst upp. Ett enträget arbete som gjorde att det löste sig. Spännande målvakt som är lite osvensk med sitt sätt att prata. Duktig med fötterna och väldigt engagerad. Jag har förhoppningar att han kan göra många matchavgörande räddningar.

Leo Cornic, 20 år, försvarare. Ny från Grorud IL.

– Norsk, ung spännande ytterback. Snabb, jobbar hårt och har bra inläggsfot. Ser en framtid där. En arvtagare till Aslak (Witry) på lång sikt. Egenskaperna finns där.

Isak Hien, 22 år, försvarare. Ny från Vasalund.

– Gammal forward som är omskolad till mittback och spelat i en trebackslinje med Vasalund förra säsongen. Kraftfull, stor och reslig. Bra med fötterna och tuff i duellerna. Har en stor framtid, även om han har några steg att gå träningsmässigt. Han har inte haft kontinuitet på försäsongen. Finns egenskaper som jag känner mig trygg med.

Axel Wallenborg, 19 år, försvarare. Ny från IF Brommapojkarna.

– Frejdig ytterback som är bra offensivt med en duktig inläggsfot och härlig personlighet. Om Leo (Cornic) är en arvtagare till Aslak (Witry) så är väl det här en arvtagare till (Elliot) Käck på sikt. Tuff start på tiden i Djurgården med en operation. Kommer växa in i det.

Hjalmar Ekdal, 22 år, försvarare. Ny från Hammarby IF.

– Hjalmar är ju en BP-produkt som var med i ett framgångsrikt 98-lag som många har gjort det bra. Dels så känner han många spelare i laget, dels hade vi en plan att förstärka på mittbackspositionen eftersom vi hade en tuff situation förra säsongen. Utbildad och härlig kille. Passningsskicklig mittback som har vuxit in i det och fått förtroende.

Elias Andersson, 25 år, mittfältare. Ny från IK Sirius.

– En central talangfull mittfältare som haft en lite tuffare tid med korsbandsskada. Gjorde en fin säsong i Sirius förra året och har en vänsterfot som kan bli guld värd för oss på fasta situationer. Fick en smäll så han har inte haft kontinuitet i träningen under våren.

Rasmus Schüller, 29 år, mittfältare. Ny från HJK Helsingfors.

– Vi hade en dialog med honom för fem år sedan som slutade med att han gick till Häcken. Hade namnet uppe förra året också, eftersom hans flickvän flyttade till Stockholm. Så vi har följt honom ett tag. Valet föll på honom och Elias (Andersson) som ersättare på mittfältet.

Albion Ademi, 22 år, anfallare. Ny från IFK Mariehamn.

– En artist och liten joker den här säsongen. Var finska ligans hetaste spelare förra året där han öste in mål och assist. Kreativ, snabb, låg tyngdpunkt. Han har många intressanta egenskaper.

Peter McGregor, 20 år, anfallare. Lån med köpoption från Duhaney Park FC.

– En talangfull fotbollsspelare som är beredd att jobba hårt. Skulle varit här tidigare egentligen, men hade ett tufft fjolår med corona. Vi gillar sådana projekt där det finns en ambitiös fotbollsspelare i en utvecklande miljö. Ska vara med och lära det här året.

Jesper Löfgren, 23 år, försvarare. Ny från SK Brann.

– Var fantastisk i Mjällby (på lån) förra säsongen. Stor, reslig och kan svensk fotboll. Vi hade en förhoppning att (Erik) Berg och (Jesper) Nyholm skulle komma tillbaka i vår, men det kommer bli tufft för båda. De sista två veckorna innan transferfönstret stängde hade vi bara en mittback tillgänglig, så där såg vi ett behov.

Andersson berättar att han är mycket nöjd med värvningarna utifrån de förutsättningar som pandemin har burit med sig – och de spelartapp som behövde ersättas. Han ombeds peka ut det nyförvärv som han tror har bäst förutsättningar att överraska på den allsvenskan publiken.

– Jag hoppas att vi överraskar som lag. Men om vi ska lyckas så är det centrallinjen med Vasjutin i mål, Hjalmar Ekdal, Rasmus Schüller och Joel Asoro som behöver växa in i sina roller. Det är nyckeln, säger han till Fotbolltransfers.com.

Svenska mästarna från 2019 har tappat flera nyckelspelare inför den här säsongen. Bland andra lagkaptenen Jesper Karlström, vänsterbacken Jonathan Augustinsson och mittfältsmotorn Fredrik Ulvestad.

Vilket spelartapp har varit tyngst?

– Det var tio spelare som var med i fjol som gick till annan klubb inför i år. Det blir alltid känslomässigt när man har haft framgångsrika spelare som lämnar och går skilda vägar, säger Bosse Andersson.

– Jesper Karlström och Fredrik Ulvestad är två tuffa tapp, fortsätter sportchefen.

Trots att transferfönstret är stängt går det fortsatt att värva kontraktslösa spelare – eller låna ut spelare via utlåningsavtal. Bosse Andersson låter meddela att han är belåten med den trupp som Djurgården går in med till den allsvenska premiären. Ytterligare affärer skulle i så fall vara spelare ut för att erbjuda speltid.

– Vi har inget behov vad gäller spelare in just nu, så vi kommer inte kolla mot några kontraktslösa spelare. Vi har en bred trupp och ovanligt många spelare att tillgå, vilket behövs dessa tider, säger han och fortsätter:

– Vad gäller spelare ut kan det finnas unga spelare som behöver speltid, och i så fall kommer vi försöka lösa det på bästa sätt då.

Han fortsätter att berätta hur coronapandemin har påverkat Djurgården det senaste året i relation till värvningar, förberedelser, budget och allt som rör hans dagliga verksamhet som sportchef i klubben.

– Vi hade förmånen att göra stora transfers innan covid kom, men det är klart att det har påverkat. Förra året var vi väldigt försiktiga. Vi hade en försiktig approach, följde utvecklingen och fick svar på flera frågor som var viktiga rent ekonomiskt. Den här säsongen, jämfört med förra året, är vi mycket tryggare att vi kan hantera det, säger sportchefen.

Djurgården följde upp SM-guldet 2019 med en fjärdeplats i fjol. Den här säsongen har Bosse Andersson stora förhoppningar på laget.

– Vår målsättning är att vara med och slåss om Europaplatserna. Att vinna guld är svårt, men jag tror att vi kommer bli bättre och bättre för varje månad som går. Den här Allsvenskan kommer bli speciell, vi börjar i april och slutar i december. Så det gäller att jobba på hårt i vardagen och den miljön känner jag att vi har vi i Djurgården. Vi har inte så många utmaningar som andra klubbar, säger han till Fotbolltransfers.com.

Vem får sitt stora genombrott i Djurgården 2021?

Edward Chilufya har ju varit här i fyra år, men den här säsongen tror jag att han kan visa hur spelskicklig han är. Vi har visat tålamod med honom och jobbat hårt tillsammans. Han har redan visat på försäsongen att han är skicklig.

I vintras sålde man både Jonathan Augustinsson och Jesper Karlström för miljonbelopp. Bosse Andersson ombeds identifiera nästa stora försäljning från Djurgården.

– Vi har inget behov att sälja spelare, så egentligen är vår enda utmaning Aslak (Witry) som har varit här två-tre år, säger han och fortsätter:

– Någonstans ska vi klara av om intresse dyker upp för Aslak. Det är vår enda utmaning.

Han berättar vidare att IFK Göteborgs agerande på transfermarknaden den här vintern har skapat ett visst intresse för Allsvenskan – även om Djurgården har tagit en annan approach i sin värvningsstrategi.

– Göteborg har värvat många profiler, vilket skapar ett visst intresse när en sån som (Marek) Hamsik kommer till Sverige, säger Bosse Andersson till Fotbolltransfers.com.

– Vi har gjort på ett annat sätt. Vi har tagit spelare som ska vara här långsiktigt, fortsätter sportchefen.

Vilken klubb tycker du har gjort det bästa transferfönstret i Allsvenskan?

– Jag tror hårt på det vi har gjort i Djurgården. Långsiktigt har vi gjort en stor förändring som jag tror kommer vara viktig. Jag är extremt stolt över vårt fönster som skapat trygghet på den korta tiden vi hade. 

Nu när Allsvenskan sparkar i gång: Vilka tror du kommer göra upp i toppen respektive botten?

Malmö ska alltid vara i toppen, de har bäst förutsättningar och bäst fotbollsspelare. Sen är både Hammarby och Häcken två bra lag som satsar för att utmana. Förutom vi så tror jag att de kommer vara med också, säger Bosse Andersson och fortsätter:

– I botten så tror jag Mjällby och Varberg, som överraskade förra året, kan få det tuffare. De har tappat många skickliga fotbollsspelare. Östersund kan också få det tufft ihop med Sirius. De har också tappat många skickliga fotbollsspelare. Men årets överraskning blir Degerfors.

Inför premiären uttryckte Bosse Andersson att "Malmö FF känner sig pressade av Djurgården", vilket backstjärnan Anel Ahmedhodzic förnekade. Han frågade sig varför MFF skulle känna sig pressade "av en mindre klubb" och påpekade att "Bosse Andersson pratar mycket".

– Han har helt rätt i det han säger. Malmö är en större klubb än vad vi är och jag pratar mycket, så det stämmer. Jag har inga synpunkter på det. Han har helt rätt, svarar Bosse Andersson på kommentarerna till Fotbolltransfers.com.

Avslutningsvis uppmanas Djurgårdens sportchef peka ut Allsvenskans bästa spelare, största talang – och mest underskattade spelare.

– (Anders) Christiansen i Malmö har visat att han är skicklig. I min värld är han bästa och viktigaste spelaren för sitt lag i Allsvenskan, säger Bosse Andersson och avslutar:

– Jag vet inte om man kan kalla (Sead) Haksabanovic för en talang, men han kommer inte blir kvar allt för länge. Och mest underskattade säger jag Rasmus Schüller

Jesper Ottoson

jesper@fotbolltransfers.com

Foto: Bildbyrån

Genomgång av Djurgårdens transferfönster: "Det har varit intensivt på många plan"

Allsvenskan - 2021-04-12 kl 16:00

Sista mars stängde det svenska transferfönstret – och i helgen sparkade Allsvenskan i gång. Fotbolltransfers.com har summerat Djurgården IF:s truppbygge med sportchef Bosse Andersson.

Det svenska transferfönstret är nu stängt och i helgen sparkade Allsvenskan i gång. Vi på Fotbolltransfers.com har därför tagit kontakt med allsvenska sportchefer för att summera handlingarna på marknaden för respektive klubb.

Nästa klubb till rakning: Djurgårdens IF.

Spelare in: Hjalmar Ekdal (b, Hammarby IF), Axel Wallenborg (b, IF Brommapojkarna), Leo Cornic (b, Grorud), Isak Hien (b, Vasalunds IF), Hampus Finndell (mf, Dalkurd FF, åter efter lån), Rasmus Schüller (mf, HJK), Elias Andersson (mf, IK Sirius), Albion Ademi (fw, Mariehamn), Joel Asoro (fw, Swansea City), Aleksandr Vasyutin (mv, Zenit, lån), Peter McGregor (fw, Duhaney Park FC, lån), Jesper Löfgren (b, Brann)

Spelare ut: Per Kristian Bråtveit (mv, Groningen, lån), Kevin Walker (mf, Örebro SK), Jonathan Ring (mf, Kalmar FF), Fredrik Ulvestad (mf, Qingdao Huanghai), Alexander Abrahamsson (b, klubb ej klar), Erland Tangvik (mv, Ranheim), Jesper Karlström (mf, Lech Poznan), Jonathan Augustinsson (b, Rosenborg), Oscar Pettersson (fw, Akropolis IF), Johan Andersson (b, GAIS), Adam Bergmark Wiberg (fw, Falkenbergs FF, lån), Dzenis Kozica (fw, Trelleborgs FF)

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson summerar deras marknad – och kommenterar nyförvärven:

– Det är klart att det har varit ett ganska så händelserikt fönster. Vi visste när vi gick in i 2021 att det skulle bli stor omsättning av spelare med flera kontrakt som gick ut och vilka positioner det gällde, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Centralt tappade vi (Jesper) Karlström, (Fredrik) Ulvestad och (Kevin) Walker, vilket satte oss i en situation där vi behövde en centrallinje. Och det var vi tidiga på, det kan bli svårt i dessa tider annars. Vi fortsatte ju att spela fotboll in i december samtidig som vi startade upp den nya säsongen fyra-fem veckor senare. Vi ville ha så många som möjligt på plats fort, samtidigt som vi hade en målsättning att förhandla en del spelares kontrakt. Det har varit intensivt på många plan.

Bosse Andersson fortsätter kommentera nyförvärven en för en:

Joel Asoro, 21 år, anfallare. Ny från Swansea City.

– En av Sveriges mest talangfulla anfallare som kom tidigt ut i Europa. Haft en tuff resa därifrån, men har många spännande egenskaper. Jag tycker att det är härligt att man väljer att vända hem för att starta om. Förtroendet och tajmingen var bra, säger sportchefen.

Aleksandr Vasyutin, 26 år, målvakt. Lån med köpoption från Zenit St. Petersburg.

– Vi hade en målvaktssituation 2018 där hans namn var aktuellt. Så vi har haft koll på honom länge. Vi hade ett antal namn på listan nu och han var högst upp. Ett enträget arbete som gjorde att det löste sig. Spännande målvakt som är lite osvensk med sitt sätt att prata. Duktig med fötterna och väldigt engagerad. Jag har förhoppningar att han kan göra många matchavgörande räddningar.

Leo Cornic, 20 år, försvarare. Ny från Grorud IL.

– Norsk, ung spännande ytterback. Snabb, jobbar hårt och har bra inläggsfot. Ser en framtid där. En arvtagare till Aslak (Witry) på lång sikt. Egenskaperna finns där.

Isak Hien, 22 år, försvarare. Ny från Vasalund.

– Gammal forward som är omskolad till mittback och spelat i en trebackslinje med Vasalund förra säsongen. Kraftfull, stor och reslig. Bra med fötterna och tuff i duellerna. Har en stor framtid, även om han har några steg att gå träningsmässigt. Han har inte haft kontinuitet på försäsongen. Finns egenskaper som jag känner mig trygg med.

Axel Wallenborg, 19 år, försvarare. Ny från IF Brommapojkarna.

– Frejdig ytterback som är bra offensivt med en duktig inläggsfot och härlig personlighet. Om Leo (Cornic) är en arvtagare till Aslak (Witry) så är väl det här en arvtagare till (Elliot) Käck på sikt. Tuff start på tiden i Djurgården med en operation. Kommer växa in i det.

Hjalmar Ekdal, 22 år, försvarare. Ny från Hammarby IF.

– Hjalmar är ju en BP-produkt som var med i ett framgångsrikt 98-lag som många har gjort det bra. Dels så känner han många spelare i laget, dels hade vi en plan att förstärka på mittbackspositionen eftersom vi hade en tuff situation förra säsongen. Utbildad och härlig kille. Passningsskicklig mittback som har vuxit in i det och fått förtroende.

Elias Andersson, 25 år, mittfältare. Ny från IK Sirius.

– En central talangfull mittfältare som haft en lite tuffare tid med korsbandsskada. Gjorde en fin säsong i Sirius förra året och har en vänsterfot som kan bli guld värd för oss på fasta situationer. Fick en smäll så han har inte haft kontinuitet i träningen under våren.

Rasmus Schüller, 29 år, mittfältare. Ny från HJK Helsingfors.

– Vi hade en dialog med honom för fem år sedan som slutade med att han gick till Häcken. Hade namnet uppe förra året också, eftersom hans flickvän flyttade till Stockholm. Så vi har följt honom ett tag. Valet föll på honom och Elias (Andersson) som ersättare på mittfältet.

Albion Ademi, 22 år, anfallare. Ny från IFK Mariehamn.

– En artist och liten joker den här säsongen. Var finska ligans hetaste spelare förra året där han öste in mål och assist. Kreativ, snabb, låg tyngdpunkt. Han har många intressanta egenskaper.

Peter McGregor, 20 år, anfallare. Lån med köpoption från Duhaney Park FC.

– En talangfull fotbollsspelare som är beredd att jobba hårt. Skulle varit här tidigare egentligen, men hade ett tufft fjolår med corona. Vi gillar sådana projekt där det finns en ambitiös fotbollsspelare i en utvecklande miljö. Ska vara med och lära det här året.

Jesper Löfgren, 23 år, försvarare. Ny från SK Brann.

– Var fantastisk i Mjällby (på lån) förra säsongen. Stor, reslig och kan svensk fotboll. Vi hade en förhoppning att (Erik) Berg och (Jesper) Nyholm skulle komma tillbaka i vår, men det kommer bli tufft för båda. De sista två veckorna innan transferfönstret stängde hade vi bara en mittback tillgänglig, så där såg vi ett behov.

Andersson berättar att han är mycket nöjd med värvningarna utifrån de förutsättningar som pandemin har burit med sig – och de spelartapp som behövde ersättas. Han ombeds peka ut det nyförvärv som han tror har bäst förutsättningar att överraska på den allsvenskan publiken.

– Jag hoppas att vi överraskar som lag. Men om vi ska lyckas så är det centrallinjen med Vasjutin i mål, Hjalmar Ekdal, Rasmus Schüller och Joel Asoro som behöver växa in i sina roller. Det är nyckeln, säger han till Fotbolltransfers.com.

Svenska mästarna från 2019 har tappat flera nyckelspelare inför den här säsongen. Bland andra lagkaptenen Jesper Karlström, vänsterbacken Jonathan Augustinsson och mittfältsmotorn Fredrik Ulvestad.

Vilket spelartapp har varit tyngst?

– Det var tio spelare som var med i fjol som gick till annan klubb inför i år. Det blir alltid känslomässigt när man har haft framgångsrika spelare som lämnar och går skilda vägar, säger Bosse Andersson.

– Jesper Karlström och Fredrik Ulvestad är två tuffa tapp, fortsätter sportchefen.

Trots att transferfönstret är stängt går det fortsatt att värva kontraktslösa spelare – eller låna ut spelare via utlåningsavtal. Bosse Andersson låter meddela att han är belåten med den trupp som Djurgården går in med till den allsvenska premiären. Ytterligare affärer skulle i så fall vara spelare ut för att erbjuda speltid.

– Vi har inget behov vad gäller spelare in just nu, så vi kommer inte kolla mot några kontraktslösa spelare. Vi har en bred trupp och ovanligt många spelare att tillgå, vilket behövs dessa tider, säger han och fortsätter:

– Vad gäller spelare ut kan det finnas unga spelare som behöver speltid, och i så fall kommer vi försöka lösa det på bästa sätt då.

Han fortsätter att berätta hur coronapandemin har påverkat Djurgården det senaste året i relation till värvningar, förberedelser, budget och allt som rör hans dagliga verksamhet som sportchef i klubben.

– Vi hade förmånen att göra stora transfers innan covid kom, men det är klart att det har påverkat. Förra året var vi väldigt försiktiga. Vi hade en försiktig approach, följde utvecklingen och fick svar på flera frågor som var viktiga rent ekonomiskt. Den här säsongen, jämfört med förra året, är vi mycket tryggare att vi kan hantera det, säger sportchefen.

Djurgården följde upp SM-guldet 2019 med en fjärdeplats i fjol. Den här säsongen har Bosse Andersson stora förhoppningar på laget.

– Vår målsättning är att vara med och slåss om Europaplatserna. Att vinna guld är svårt, men jag tror att vi kommer bli bättre och bättre för varje månad som går. Den här Allsvenskan kommer bli speciell, vi börjar i april och slutar i december. Så det gäller att jobba på hårt i vardagen och den miljön känner jag att vi har vi i Djurgården. Vi har inte så många utmaningar som andra klubbar, säger han till Fotbolltransfers.com.

Vem får sitt stora genombrott i Djurgården 2021?

Edward Chilufya har ju varit här i fyra år, men den här säsongen tror jag att han kan visa hur spelskicklig han är. Vi har visat tålamod med honom och jobbat hårt tillsammans. Han har redan visat på försäsongen att han är skicklig.

I vintras sålde man både Jonathan Augustinsson och Jesper Karlström för miljonbelopp. Bosse Andersson ombeds identifiera nästa stora försäljning från Djurgården.

– Vi har inget behov att sälja spelare, så egentligen är vår enda utmaning Aslak (Witry) som har varit här två-tre år, säger han och fortsätter:

– Någonstans ska vi klara av om intresse dyker upp för Aslak. Det är vår enda utmaning.

Han berättar vidare att IFK Göteborgs agerande på transfermarknaden den här vintern har skapat ett visst intresse för Allsvenskan – även om Djurgården har tagit en annan approach i sin värvningsstrategi.

– Göteborg har värvat många profiler, vilket skapar ett visst intresse när en sån som (Marek) Hamsik kommer till Sverige, säger Bosse Andersson till Fotbolltransfers.com.

– Vi har gjort på ett annat sätt. Vi har tagit spelare som ska vara här långsiktigt, fortsätter sportchefen.

Vilken klubb tycker du har gjort det bästa transferfönstret i Allsvenskan?

– Jag tror hårt på det vi har gjort i Djurgården. Långsiktigt har vi gjort en stor förändring som jag tror kommer vara viktig. Jag är extremt stolt över vårt fönster som skapat trygghet på den korta tiden vi hade. 

Nu när Allsvenskan sparkar i gång: Vilka tror du kommer göra upp i toppen respektive botten?

Malmö ska alltid vara i toppen, de har bäst förutsättningar och bäst fotbollsspelare. Sen är både Hammarby och Häcken två bra lag som satsar för att utmana. Förutom vi så tror jag att de kommer vara med också, säger Bosse Andersson och fortsätter:

– I botten så tror jag Mjällby och Varberg, som överraskade förra året, kan få det tuffare. De har tappat många skickliga fotbollsspelare. Östersund kan också få det tufft ihop med Sirius. De har också tappat många skickliga fotbollsspelare. Men årets överraskning blir Degerfors.

Inför premiären uttryckte Bosse Andersson att "Malmö FF känner sig pressade av Djurgården", vilket backstjärnan Anel Ahmedhodzic förnekade. Han frågade sig varför MFF skulle känna sig pressade "av en mindre klubb" och påpekade att "Bosse Andersson pratar mycket".

– Han har helt rätt i det han säger. Malmö är en större klubb än vad vi är och jag pratar mycket, så det stämmer. Jag har inga synpunkter på det. Han har helt rätt, svarar Bosse Andersson på kommentarerna till Fotbolltransfers.com.

Avslutningsvis uppmanas Djurgårdens sportchef peka ut Allsvenskans bästa spelare, största talang – och mest underskattade spelare.

– (Anders) Christiansen i Malmö har visat att han är skicklig. I min värld är han bästa och viktigaste spelaren för sitt lag i Allsvenskan, säger Bosse Andersson och avslutar:

– Jag vet inte om man kan kalla (Sead) Haksabanovic för en talang, men han kommer inte blir kvar allt för länge. Och mest underskattade säger jag Rasmus Schüller

Jesper Ottoson

jesper@fotbolltransfers.com