Foto: Molly Darlington/Bildbyrån

Harvey Elliott: "Jag kommer utmana om en startplats i Liverpool"

Publicerad: 2021-05-06 10:22 England

Harvey Elliott, 18, ska återvända till Liverpool i sommar. Nu uttrycker jättetalangen att han vill utmana om en plats i laget.

Jättetalangen Harvey Elliott debuterade för Fulham i den engelska ligacupen hösten 2018. Då var han 15 år och 174 dagar gammal och blev den yngsta debutanten i engelsk fotboll - någonsin.

 I maj 2019 debuterade han i Premier League, 16 år och 30 dagar gammal. Även det nytt rekord. Samma sommar värvades jättetalangen till Liverpool.

Den här säsongen har nyligen 18 år fyllda Harvey Elliott spenderat på lån i Blackburn Rovers i Championship. Där har yttermittfältaren producerat sex mål och elva assist på 40 framträdanden.

– Mitt främsta mål var att få speltid, och jag tror att jag har spelat i varje match nästan. Det är svårt att greppa. Jag gjorde mitt 50:e framträdande för några matcher sedan. Jag tittade tillbaka och kände "wow, jag har redan spelat 50 matcher". För min ålder är det galet att tänka på det, säger han till podcasten Counter Attack enligt Daily Mirror.

18-åringen uttalar sig även om framtiden i Liverpool. Han tvivlar inte det minsta på sin egen förmåga - och har för avsikt att utmana om en plats i elvan nästa år.

– Definitivt. Jag pratade med Jürgen (Klopp) inför flytten och han sa att jag skulle uttrycka mig och att det skulle vara det bästa för min karriär. Han sa att han skulle stötta mig till 100 procent, berättar Elliott och fortsätter:

Clive Brunskill/Bildbyrån

– Nästa säsong kommer jag tillbaka med målbilden att jag kan komma in i laget. Jag har haft den här utlåningen och känner mig 100 procent säker på att jag kan gå in och utmana. Jag ser fram emot utmaningen att visa för människor att jag är en annan spelare.

Elliott anslöt till Liverpool som bosman från Fulham 2019. Efter en längre tvist om övergångssumma beslutades i vintras att Liverpool ska betala Fulham en kompensation på 4,3 miljoner pund för att klubben har utbildat spelaren. Läs mer om det HÄR.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com