Foto: Andrew Yates/Bildbyrån

Zé Roberto: "Gabriel Jesus behöver veta hur nästa säsong kommer bli"

Publicerad: 2021-05-04 13:30 England

Gabriel Jesus, 24, har hamnat utanför Pep Guardiolas startelva. Nu uppmanas anfallaren av Zé Roberto att söka svar om framtiden.

Manchester Citys manager Pep Guardiola är känd för sin taktiska förmåga att distribuera laget efter behov och tillgänglighet.

Den senaste månaden har spanjoren ställt ut sitt Manchester City utan en utpräglad forward på banan. Ett spelsystem som har missgynnat anfallaren Gabriel Jesus, 24.

Brasilianaren har endast startat 19 matcher i Premier League den här säsongen.

Landsmannen och förre Bayern München-stjärnan Zé Roberto tittar oroligt på från sidan. Han uppmanar 24-åringen att söka svar.

– Jag tycker att Gabriel Jesus måste prestera bättre och jag tycker att han behöver göra fler mål totalt. Så jag tvivlar på om Guardiolas senaste taktiska system är det rätta för Gabriel Jesus. Jag tror att han behöver veta hur hans säsong kommer att bli och hur nästa kommer att bli. Varför? För att det är världsmästerskap nästa år, säger Zé Roberto till Goal och fortsätter:

Adam Davy/Bildbyrån

– Guardiola är en tränare som gillar att experimentera med många alternativ, med tanke på de kvalitetsspelare som han har. Som en följd har Gabriel Jesus fått begränsat med speltid. Och han är en spelare som behöver speltid.

Gabriel Jesus har två år kvar på sitt kontrakt med Manchester City. Den här säsongen har det bara blivit 13 mål i alla tävlingar på 36 framträdanden.

24-åringen blev kvar på bänken i de senaste matcherna mot Paris Saint-Germain i Champions League och Tottenham i ligacupfinalen.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com