Foto: Tim Groothuis/Bildbyrån

Experterna tokhyllar Foden: "Grabben är på riktigt - han är otrolig"

Publicerad: 2021-04-22 10:50 England

Phil Foden, 20, har fått rejäl utväxling på sin karriär de senaste månaderna. Nu lovordas jättetalangen av experterna - och Pep Guardiola.

Manchester Citys jättetalang Phil Foden, 20, har länge betraktats som den nästa generationens storspelare i England.

Men det är egentligen först den här säsongen som mittfältaren har fått regelbunden speltid av Pep Guardiola i Manchester City.

På 25 framträdanden i Premier League har Foden gjort sju mål och fem assist den här säsongen. Han har dessutom varit tongivande i det Manchester City som tagit sig till semifinal i Champions League.

Nu hyllas han av före detta spelarna, och experterna i brittisk teve, Jamie Redknapp och Darren Bent.

Phil Noble/Bildbyrån

– Vad gäller Phil Foden har vi naturligtvis alla gjort det - jag har blivit exalterad över unga talanger förut - men den här grabben är på riktigt. För en ung spelare att spela med så mycket känsla, aggression, allt du vill ha egentligen. Han är otrolig, säger Redknapp till Sky Sports och får medhåll från kollegan Darren Bent:

– Nu ser han ut att vara på riktigt, och jag kan inte se hur han inte startar för England i EM. Enligt mig är han så bra. Jag kan inte tänka mig någon annan som spelar bättre än honom. Och han kan spela i mitten eller operera till vänster, så jag skulle starta honom. Han är otrolig, säger Bent.

Hans inflytande i vårt spel är enormt just nu.

Tim Groothuis/Bildbyrån

Manchester Citys manager Pep Guardiola är också nöjd med sin juvels utveckling det senaste året.

– Han växer, den här killen växer. Han tar steg framåt varje gång. Hans inflytande i vårt spel är enormt just nu. Han är så aggressiv utan bollen. Han håller på att bli en seriös spelare, säger Guardiola till Sky Sports.

– Det finns killar som vid 19, 20 år är ostoppbara. Sedan andra som är 29, 30 år som inte är det. Phil, just nu, särskilt i de senaste matcherna, har blivit en så viktig spelare. Hans inflytande i den sista tredjedelen är så viktigt, fortsätter Guardiola.

20-åringens kontrakt med Manchester City sträcker sig till och med sommaren 2024.

Neil Hall/Bildbyrån
Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com