Foto: Bildbyrån

Robin Simovic: "Det fanns andra alternativ ute i vida världen"

Publicerad: 2021-04-14 11:20 Allsvenskan

Robin Simovic är värvad för att ersätta Astrit Selmani. Nu berättar anfallaren varför han valde att skriva på för Varbergs BoIS.

Robin Simovic, 29, lämnade norska Odds BK för allsvenska Varbergs BoIS inför den här säsongen. Tanken är att han ska ersätta Astrit Selmani - som flyttat till Hammarby IF.

– Lite så är det ju. Jag blir en direkt ersättare till Astrit. Han levererade ju mycket poäng förra säsongen och det är klart att man ser fram emot att kliva in i en sån roll och hjälpa laget till framgångar, säger han till SportExpressen.

Simovic förklarar att han tvååriga dotter var en orsak till att han flyttade hem till Sverige. Men att jobba med Joakim Persson igen var också en faktor.

– Det fanns andra alternativ ute i vida världen, men när jag bestämde mig för Sverige kändes Varberg som det mest naturliga. Att få spela under Jocke (Persson) igen var så klart en stor faktor, säger han till SportExpressen.

Simovic försöker förklara relationen till Persson.

– Det är svårt att förklara, men vi klickar på ett väldigt naturligt sätt. Han är en tränare som får med sig gänget. Han är väldigt tydlig med vad han vill. Alla ska förstå sina roller och han är bra på att förmedla det och på att få ut max av sina spelare, säger han till SportExpressen.

29-åringen har tidigare representerat klubbar som Ängelholms FF, Helsingborgs IF, Livorno och Omiya Ardija.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com