Foto: David Klein/Bildbyrån

Carragher: "Liverpool måste spendera stort - de behöver..."

Publicerad: 2021-03-05 09:59 England

Liverpool riskerar att missa topp fyra i Premier League den här säsongen. Nu uppmanar Jamie Carragher sin gamla klubb att öppna plånboken.

Liverpool åkte på sin femte raka förlust på Anfield i går kväll. Chelsea blev för starkt för Jürgen Klopps mannar.

Liverpool, som vann Premier League överlägset i fjol, riskerar nu att missa Champions League-spel nästa säsong.

Klubbikonen Jamie Carragher vill nu se att ägarna agerar på transfermarknaden inför nästa säsong.

– Liverpool måste göra något stort på transfermarknaden vad gäller att få in någon som gör mål. Det blir svårt för Liverpool att hamna topp fyra då Chelsea var riktigt imponerande - de har en riktigt topptrupp. Jag tror inte att det beror på brist på ansträngning, men det saknas bara något (i Liverpool), säger han till Sky Sports och fortsätter:

– Klopp sa berömt att hans presspel är bättre än någon "tia", men när man tittar på Liverpool just nu ser de ut som om de behöver en "tia". De behöver den typen av spelare eftersom pressen inte helt är där. Lag kommer för att försvara djupt, och Liverpool har ingen mellan linjerna för att slå den passningen. De hade Philippe Coutinho men han lämnade så de byggde i andra områden. Men de behöver den typen av spelare. Utan kvaliteten i presspelet var de tvungna att skapa chanser, Liverpool har inte någon som kan slå den sista passningen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com