Foto: Matt Dunham/Bildbyrån

Carragher: "Liverpool måste ersätta Van Dijk"

Publicerad: 2020-10-18 23:01 England


Virgil van Dijk är knäskadad och måste opereras. Jamie Carragher uppmanar nu Liverpool att värva en ersättare.

Liverpool blev snuvade på segern av VAR. Derbyt mot Everton slutade 2-2 efter att Jordan Hendersons sena segermål blåstes bort på grund av en minimal offside.

Men de tappade poängen var inte det hårdaste slaget. Bara några minuter in på matchen skadade Virgil van Dijk sitt knä efter en våldsam tackling från Evertons målvakt Jordan Pickford.

Liverpool bekräftade på söndagskvällen att Van Dijks knäskada är så pass allvarlig att han tvingas till operation. Klubben har inga vidare detaljer och det är oklart exakt hur länge mittbacken blir borta. Men det handlar om månader, troligtvis hela säsongen.

Liverpools tidigare backstjärna Jamie Carragher hoppas nu att Jürgen Klopp värvar en ny mittback. 

– Nå, jag tror att den stora frågan du tittar på nu är om man tror att Liverpool kan vinna ligan utan Van Dijk? Jag tror att varje lag har tre eller fyra spelare i varje titelvinnande lag som tror att de kan vinna titeln, och om en av dessa spelare saknas, oavsett hur bra din manager är, oavsett hur stor din trupp är, du kan inte täcka för dem, de är så enastående, säger han till Sky Sports och fortsätter:

– Så jag tror att det öppnar upp titelracet helt, det tror jag verkligen. Jag tycker att Liverpool verkligen måste gå ut på marknaden i januari, inte bara på grund av Van Dijks skada utan för att Liverpool redan var svaga i det området. De hade redan tappat Lovren innan säsongen började och de andra spelarna som befinner sig i dessa positioner har mycket skador. Jag vet att transferfönstret precis stängt men de måste vara redo den 1 januari för att få in någon eftersom de är riktigt svaga i det området och det kan hindra dem från att försöka uppnå det de vill uppnå.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com