Foto: Joep Leenen/Bildbyrån

Kristoffer Peterson: "Jag pratade med klubbar hemma i Göteborg"

Publicerad: 2018-10-10 12:09 Utlandsproffs

Innan Kristoffer Peterson lämnade Utrecht för Heracles var han aktuell för en flytt tillbaka till Sverige.

Kristoffer Peterson, 23, gör stor succé i Holland och har precis blivit uttagen till landslaget.

Vändningen blev flytten från Utrecht för Heracles i januari 2017. Då var det också aktuellt med att flytta hem.

– Det var väldigt nära. Jag pratade framför allt med klubbar hemma i Göteborg, säger Peterson i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

IFK Göteborg och BK Häcken var intresserade av Kristoffer Peterson.

– Vi var i diskussioner. Men det var inte lika hett med Blåvitt som med Häcken. Det var mer att de ville ha mig och trodde på mig, men var också förstående i situationen och hur jag tänkte. Det var aldrig riktigt, riktigt nära, men jag var helt klar mentalt med att det kanske skulle bli Sverige, och var fine med det. Sedan var det inga konkreta diskussioner eller erbjudanden på det sättet. Heracles kom in i bilden, och jag kände att de verkligen ville ha mig, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

– Jag sade till dem att jag verkligen behövde få chansen om jag skulle komma, annars skulle jag hellre gå hem till Sverige. Jag var redo att starta om och utveckla mig igen. Jag hade min gamla assisterande tränare där som tog mig till Utrecht, han trodde verkligen på mig. Det går inte att beskriva vad de har betytt för mig. Det är sådana typer av människor som man är väldigt tacksam emot, fortsätter Peterson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com