Foto: Bildbyrån

Djurgårdens sportchef om Strand och Mushekwi

Publicerad: 2018-02-06 15:42 Fotbolltransfers.com


Djurgårdens IF jagar Simon Strand och Nyasha Mushekwi. Nu uttalar sig Bosse Andersson om duon - och möjliga utlåningar.

I söndags kunde Fotbolltransfers.com avslöja att Simon Strand, 24, kan bryta sitt kontrakt med Lyngby om klubben inte betalar hans lön innan midnatt.

FT kunde samtidigt berätta att Djurgårdens IF ligger bäst till om ytterbacken lämnar sin danska klubb. Nu uttalar sig sportchefen Bosse Andersson för Forum 1891 på SvenskaFans.com.

– Simon Strand är ju fostrad i Djurgården, så det är klart att vi förknippas med honom. Jag har inget att kommentera i övrigt, säger han till sajten.

Expressen har tidigare även rapporterat att Djurgården vill värva tillbaka anfallaren Nyasha Mushekwi från kinesiska Dalian Yifang.

– Vi har alltid haft god kontakt, men det där tror jag mest är spekulationer. Han verkar trivas där borta. Men det är klart att han har en stark kärlek till Djurgården, det undgår inte någon, säger Bosse Andersson till Forum 1891 på SvenskaFans.com.

Jacob Une Larsson, Jonas Olsson, Andreas Isaksson, Jesper Karlström, Kerim Mrabti och Niklas Gunnarsson sitter alla på kontrakt som löper ut efter 2018.

– Det gäller ju att ta långsiktiga beslut. Det är inget onaturligt att ha spelare vars kontrakt går ut. Vi är medvetna om det. Vi vet ju att vi har med oss dem under 2018. Det är det vi får förhålla oss till, säger Bosse Andersson till Forum 1891 på SvenskaFans.com.

Djurgården kan komma att låna ut spelare innan fönstret stänger.

– Det kan man tänka sig. Är det en back som ska lånas ut, då ska en back komma in. Men det kommer bli väldigt lite förändringar, säger sportchefen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com