Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Officiellt: Ishizaki och Hooiveld till AIK

Publicerad: 2015-07-10 10:46 Allsvenskan

AIK har gjort klart med yttermittfältaren Stefan Ishizaki och holländske mittbacken Jos Hooiveld.

AIK bekräftar på sin officiella hemsida att Stefan Ishizaki och Jos Hooiveld återvänder till klubben.

Den holländske mittbacken har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2017.

– Jag är mycket, mycket glad över att vara tillbaka i AIK-familjen igen. Jag kan knappt vänta på att få vara tillbaka på planen och bidra till laget och bära AIK-tröjan med stolthet. Kontakten med supportrarna har varit fantastisk sedan jag lämnade klubben och jag är mycket tacksam för det. Det känns underbart att vara tillbaka i AIK där jag fortfarande har många vänner, säger Jos Hooiveld till hemsidan.

Den svenske yttermittfältaren har skrivit ett lika långt kontrakt med AIK.

– Jag är överlycklig över att ha skrivit på för AIK igen. Känslan att komma hem till Stockholm och att återigen få spela framför Sveriges bästa supportrar och dessutom vara nära min familj är obeskrivlig, säger Stefan Ishizaki till hemsidan.

Hooiveld kommer närmast från Southampton medan Ishizaki ansluter från Los Angeles Galaxy.

AIK:s sportchef Björn Wesström är nöjd med värvningarna.

– Jos är en naturlig ledare som med sitt driv både på och utanför planen smittar av sig på sin omgivning. AIK får en vänsterfotad innerback med fysiska egenskaper som gör AIK större, starkare, tydligare och bättre, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Stefans spelförståelse, teknik och erfarenhet kommer att göra både laget och individer bättre i AIK. Hans passion för att göra något bra för AIK kommer att smitta av sig både på och vid sidan av planen och det känns mycket roligt att äntligen få säga välkommen tillbaka hem till honom.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com