Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF jagar Olivier Karekezi och Tibor Cica

Publicerad: 2014-01-18 15:25 Division 1

Den tidigare allsvenske stjärnan Olivier Karekezi, 30, kan hamna i Trelleborgs FF, liksom utlandsproffset Tibor Cica, 20.

Den rwandiske landslagsmannen Olivier Karekezi har ett långt förflutet i Sverige. Han har representerat Helsingborgs IF och Östers IF.

Nu kan anfallaren vara på väg tillbaka till svensk fotboll. Trelleborgs FF jagar 30-åringen. Karekezi tränar just nu med laget.

– Han är jätteintressant för oss. Det är inget provspel direkt, mer att vi ska stifta bekantskap med varandra, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall till Trelleborgs Allehanda.

– Karekezi har sin familj här i Sverige och vill komma närmare den. För oss är det naturligtvis jätteintressant om han vill spela här, fortsätter han.

Samtidigt tränar Robin Jacobsson, Vasko Mitrovic och Tibor Cica med TFF.

– Vi jobbar med en hel del nya namn, vi får se var allting landar, säger Kronvall till Trelleborgs Allehanda.

Tibor Cica flyttade till italienska Cesena 2011.

– Det blev ett par matcher på bänken i Serie A, men det blev aldrig något inhopp. Det var svårt där. Det var många tränarbyten och så, men jag lärde mig mycket under tiden i klubben, säger Cica till Trelleborgs Allehanda.

Senast har 20-åringen varit utlånad till portugisiska Sporting Olhanense, men vill nu hem och är öppen för TFF.

– Det var fint och varmt där, men det var något strul med papperna så jag blev aldrig spelklar. Det är inte så lätt att träna och sen bara titta på, säger Cica och fortsätter:

– Nu vill jag tillbaka till Sverige, jag saknar att spela matcher. Division ett känns som en bra nivå att komma tillbaka till. Jag har lärt mig mycket, både inom fotbollen och som människa.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com