Foto: Bildbyrån

Officiellt: Djurgårdens IF löser ut Kasper Jensen

Publicerad: 2013-01-29 21:49 Allsvenskan

Kasper Jensen lämnar Djurgårdens IF. Parterna har enats om att bryta kontraktet.

Fotbolltransfers.com kunde i förra veckan avslöja att Djurgårdens IF ville lösa ut danske målvakten Kasper Jensen. Nu meddelar den allsvenska klubben på sin officiella hemsida att man brutit kontraktet med honom.

– Det här blev till slut en bra lösning för alla parter. Kaspers period period i Djurgården blev varken vad vi eller han själv hade hoppats på, men det är historia nu och jag tror att det passar både oss och Kasper bra av vi fick till ett avslut nu, säger managern Magnus Pehrsson till hemsidan.

30-åringen hade kontrakt över två säsonger till. Nu är Kasper Jensen fri att leta ny klubb.

– Det är med blandade känslor det sker. Det är tråkigt att det blev som det blev men samtidigt är jag väldigt glad att vi har kommit överens om ett avtal, det är bra för bägge parter. Ibland händer saker som man inte räknar med och när jag kom hit var jag inte i samma form som när jag spelade i FC Midtjylland och i Tyskland, säger han till hemsidan. 

– Det gjorde att det var tufft i början men jag tyckte att jag jobbade mig tillbaks bra efter det. Sen kom tyvärr skadan i knäet precis i det läget och hade det blivit en bättre utgång av den processen kanske det hade sett annorlunda ut, fortsätter Jensen.

Fotbolltransfers.com kunde även avslöja att Djurgården vill ersätta dansken med Viktor Noring - som vill bort från Trelleborgs FF. Som bekant tränar redan Hampus Nilsson med DIF.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com