Foto: Bildbyrån

Angel Gomes: "Jesse Lingard är den mest underskattade spelaren"

Publicerad: 2021-12-08 19:04 England

Angel Gomes lämnade Manchester United sommaren 2020 för franska Lille. Nu hyllar han sin förre lagkamrat Jesse Lingard, enligt honom den mest underskattade spelaren han spelat med.

Angel Gomes, 21, kom fram i Manchester Uniteds akademi och fick göra 10 matcher med A-laget. Yttern lämnade sedan England för Lille sommaren 2020.

Engelsmannen lånades direkt ut till portugisiska Boavista, där det blev sex mål på 32 framträdanden. 21-åringen är nu tillbaka i Lille där han gjort 11 matcher under hösten.

Yttern hyllar nu en av sina forna lagkamrater när han får frågan om vem som är den mest underskattade spelaren han spelat med.

– Han gick igenom en fas när han var underskattad och jag fick argumentera med många om det här. Jesse är ett skämt, säger han till Youtube-kanalen Rising Ballers och fortsätter:

Bildbyrån: Baptiste Fernandez

– Han gick igenom en tuff tid och det var som att det var världens undergång, du vet hur det är med fotboll. Men sedan såg vi vad han kan göra när han gick till West Ham.

Jesse Lingard har trots succén i West Ham återigen haft svårt att få speltid i Manchester United under hösten. Det har blivit två mål på elva framträdanden.

– Han är en sådan lirare. Jag har aldrig sett någon som kan löpa med samma fart under hela matchen - med och utan boll - och fortfarande skapa saker, säger Gomes.

John Walton/Bildbyrån

Det har tidigare ryktats om att Lingard kan lämna klubben i januari. Både en återkomst till West Ham och en flytt till nyrika Newcastle har funnits på löpsedlarna.

Jesse är den mest underskattade spelare jag spelat med.

– Det kunde hända på träning att jag tänkte: "Den här killen har fyra lungor!" Försäsongen, han är mitt i farten och sedan passningen, boom! Jesse är den mest underskattade spelare jag spelat med, säger Gomes.

Jonathan Aronsson Fält