Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Tyler Morton hyllas: "Har en exceptionell fotbollshjärna"

Publicerad: 2021-12-08 09:53 England

Jamie Carragher och Jürgen Klopp är imponerade av Liverpools talang Tyler Morton - som stod för en fin insats mot Milan på tisdagskvällen.

Liverpool lyckades besegra Milan med 2-1 på San Siro trots en reservbetonad uppställning. Tyler Morton, 19, startade på mittfältet.

Talangen, som fortfarande tillhört U23-truppen, har bara gjort ett inhopp i Premier League den här säsongen. Detta var hans andra match i Champions League.

Liverpools tidigare backstjärna Jamie Carragher hymlar inte om att han är imponerad av Mortons färdigheter.

"En tonåring som har gått igenom akademin drar i trådarna på mittfältet på San Siro för Liverpool. Buga för Tyler Morton", skriver han på Twitter.

Peter Powell/Bildbyrån

Liverpools manager Jürgen Klopp är också nöjd med 19-åringens insats och utveckling.

Ett stort nöje att se pojken spela.

– Jag vill inte göra hans liv mer komplicerat än vad det redan är, att spela i så ung ålder för en klubb som Liverpool i en match som denna med en prestation som denna. Jag tycker att vi alla borde lugna oss men det var riktigt bra i kväll (i går) och ett stort nöje att se pojken spela, säger han enligt Liverpool Echo.

Craig Brough/Bildbyrån

– Fotbollshjärnan han visade i kväll var helt exceptionell. Om du är teknisk på den nivån och det är han uppenbarligen och du har så bra orientering så har du tid för bra grejer. Utöver det försvarade han sig otroligt bra med de andra killarna, fortsätter Klopp.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com