Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic ville till Napoli: "Allt var klart"

Publicerad: 2021-12-01 09:28 Utlandsproffs

I sin nya bok avslöjar Milans anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic, 40, att han var väldigt nära en flytt till Napoli, innan Carlo Ancelotti fick sparken.

I januari 2020 återvände Zlatan Ibrahimovic till den italienska storklubben Milan efter två säsonger i MLS med Los Angeles Galaxy.

Den svenske landslagsanfallaren har gjort succé i Milan. Det kunde dock blivit en annan klubb för 40-åringen.

I sin nya bok "Adrenalina" avslöjar Ibrahimovic att han ville återförenas med Carlo Ancelotti i Napoli.

"Jag ringde genast Mino (Raiola): "Ring Napoli. Jag vill till Napoli". "Till Napoli?", "Ja, jag ska spela för Napoli", "Men är du säker?", frågade han mig förvånat. "Vill du att jag ska fortsätta spela? Mitt adrenalin är Napolifansen. Jag ska dit, och locka 80 000 åskådare till varje match och vinna ligan som under Diego. Alla kommer att bli galna över att vinna scudetton. Det är mitt adrenalin", skriver han i boken enligt Gazzetta dello Sport rapporterar Sportbladet.

Cesare Purini/Bildbyrån

"Vi pratade med klubben, förhandlade och kom överens. Allt var klart. Jag skulle till Napoli. Tränaren var Carlo Ancelotti och honom kände jag bra, vi var i Paris tillsammans. Han var överlycklig att vi skulle ses igen, vi talades vid nästan var dag", fortsätter Zlatan i boken.

Tanken var att Ibrahimovic skulle signera sitt kontrakt med Napoli den 11 december 2019. Men dagen innan fick Ancelotti sparken och svensken kände att han inte kunde lita på presidenten Aurelio De Laurantiis.

Ludvig Thunman/Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com