Foto: Bildbyrån

Trots storformen - Real Madrid avvaktar med Brahim Díaz?

Publicerad: 2021-11-09 19:37 Italien

Brahim Díaz är utlånad till Milan från Real Madrid. Trots framgångarna i Italien ska en återkomst till den spanska huvudstaden inte vara aktuell ännu, enligt uppgifter.

Brahim Díaz, 22, har imponerat i Milan under höstsäsongen. Den spanske mittfältaren är i den italienska klubben på lån från Real Madrid.

Díaz gör sin andra säsong i Milan. Låneavtalet sträcker sig till sommaren 2023 och den italienska storklubben har möjlighet att köpa loss spanjoren vid lånets slut.

Däremot har Real Madrid en återköpsklausul om Milan väljer att utnyttja sin option. Den spanska storklubben har alltså det sista ordet.

Den offensive mittfältaren har belönats för sin form i klubblaget och fick under sommaren debutera i det spanska landslaget under Luis Enrique.

Massimo Pinca/Bildbyrån

Kontraktet med Real Madrid, som fortfarande äger spelaren, löper ut sommaren 2025. Trots spanjorens framgångar väntas Real Madrid inte vidta några åtgärder redan nu.

Enligt den spanska tidningen Marca har det inte funnits något intresse av att eventuella bryta låneavtalet och kalla tillbaka Díaz till den spanska huvudstaden.

Inte heller från tränaren Carlo Ancelotti ska någon sådan önskan finnas, enligt rapporterna.

Cesare Purini/Bildbyrån

Marca uppger att den spanska storklubben inte ska vara orolig över situationen. Ett eventuellt beslut ska tas först efter säsongen. Dessutom ska relationen de två klubbarna emellan vara god.

Jonathan Aronsson Fält