Foto: Bildbyrån

Officiellt: Henrik Rydström förlänger med Kalmar FF

Publicerad: 2021-10-22 14:00 Allsvenskan

Han har gjort stor succé sedan han kom tillbaka till Kalmar FF. Nu har Henrik Rydström skrivit på för tre nya år.

Henrik Rydström återvände inför säsongen till Kalmar FF efter en lyckad sejour i Uppsala-klubben IK Sirius.

Med sju omgångar kvar av Allsvenskan ligger de på en sjunde plats i tabellen och nu belönas Rydström med ett nytt kontrakt.

– Jag älskar Kalmar FF och att vara i föreningen. Det är viktigt för mig att vara i en miljö som man känner är utvecklingsbenägen och där man jobbar ihop. Det är den stora skillnaden jag ser nu hur man jobbar inom fotbollen. Kalmar FF har en otroligt bra miljö att verka i och jag är glad att vi har kommit så pass långt som vi gjort redan nu. Med det är jag sugen på att se vad vi kan göra tillsammans framöver. Det känns otroligt stimulerande att vara en del av den här processen, säger han till klubbens hemsida.

Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Även klubbchefen Markus Rosenlund är nöjd över att avtalet med huvudtränaren nu är klart.

–  Arbetet med att skapa en organisation som kan fortsätta att utveckla oss som förening pågår för fullt. De senaste dagarna har vi presenterat Johan Israelsson som tränare i akademin och Festims nya roll i föreningen som Analysansvarig. Båda dessa ger oss möjlighet att fortsätta utveckla föreningen i den riktning vi stakat ut och en prioriterad punkt i detta var att förlänga med Henrik Rydström, vilket nu är klart, säger Rosenlund.

Rydströms förra kontrakt löpte över nästa säsong. Det nya avtalet gäller till och med säsongen 2024.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com