Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Häcken kräver stora pengar för Wålemark: "Vi skyndar långsamt"

Publicerad: 2021-10-21 11:29 Allsvenskan

Patrik Wålemark, 20, kopplas ihop med flera utländska klubbar. BK Häckens sportchef Martin Ericsson har dock inte bråttom att sälja talangen.

U21-landslagsmannen Patrik Wålemark imponerar i Allsvenskan. Han har gjort sex mål och fem assist på 22 seriematcher för BK Häcken den här säsongen.

Sportbladet uppgav nyligen att AtalantaSampdoriaGenoa och Hellas Verona samt flera toppklubbar i Serie B följer Wålemark väldigt noga. Det ska även finnas intresse från Holland.

Göteborgs-Posten skriver nu att de fått uppgifterna bekräftade och att Wålemark även scoutats från belgiska klubbar och en från Spanien.

– Det är ett ständigt intresse, men inga konkreta bud. Det är klubbar som är och tittar, även förfrågningar från agenter och så. Det är fullt naturligt när det gäller den typen av talang, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson till GP.

Michael Erichsen/Bildbyrån

Häcken har dock inte bråttom att sälja 20-åringen och förklarar vad som krävs.

– Mycket pengar! Vi skyndar långsamt, försöker ha en bra plan. Han ska prestera så bra han kan i den gulsvarta tröjan först och främst. Sedan får vi ta det därefter. Vi sitter lugnt båten, säger Ericsson till GP.

Wålemarks kontrakt med den allsvenska klubben sträcker sig över säsongen 2024.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com