Josep Maria Bartomeu.
Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Laporta till attack mot Bartomeu: "Kan bli rättsliga åtgärder"

Publicerad: 2021-10-18 10:26 Spanien

Joan Laporta hotar sin föregångare Josep Maria Bartomeu med rättsliga åtgärder. Barcelona undersöker om den tidigare styrelsen gjort sig skyldig till brott som lett till den usla ekonomin.

Barcelona har enorma skulder. Det gör det oerhört svårt för Joan Laporta, som återigen blev president i våras, att agera på transfermarknaden.

Laporta menar att förra styrelsen med Josep Maria Bartomeu i spetsen är ansvarig för den katastrofala situationen och hotar att vidta rättsliga åtgärder.

– Det är de sämsta kontona i Barças historia, med en skuld på 1,35 miljarder euro och en förlust på 481 miljoner euro under denna period (senaste året). När vi kom kunde vi inte betala räkningarna. Det är vad vi har sett, säger Laporta enligt Marca.

Nacho Doce/Bildbyrån

– Situationen som vi har hamnat i har motiverats av en allvarlig brist hos den tidigare ledningen. Vår juridiska avdelning kommer att avgöra om de gjort sig skyldiga till ett brott och de rättsliga åtgärder som kan uppstå, fortsätter han.

Barcelonas ekonomi ledde bland annat till att man inte kunde förlänga med Lionel Messi i somras. Dessutom skickades Antoine Griezmann till Atletico Madrid på lån.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com