Foto: David Klein/Bildbyrån

Pontus Jansson: "Jag kommer inte hem för att runda av"

Publicerad: 2021-10-14 09:26 Utlandsproffs

Pontus Jansson lever drömmen i Premier League som lagkapten för Brentford. Men framtiden är osäker och en dag blir det Malmö FF igen.

Brentford tog klivet upp till Premier League inför den här säsongen. I en intervju med Sydsvenskan berättar lagkaptenen Pontus Jansson, 30, att han njuter för fulla drag.

– Brentford är min passion. Det är det jag lever för förutom min familj. Från första dagen i Leeds i Championship så var drömmen att ta steget upp, och nu är jag här. Varje dag är en ynnest. Varje träning är rolig och varje match unik, säger mittbacken.

Kontraktet med Brentford löper ut efter säsongen och i dagsläget är det oklart om det blir en förlängning.

– Klubben ha tagit beslutet att vänta och se hur vi anpassar oss som lag och individer till Premier League. Det kan jag gilla. Det är ingen stress, vi vet var vi har varandra. Och blir det inte Brentford så finns andra ställen jag kan gå till. Jag sitter inte i en dålig sits, säger Jansson till Sydsvenskan.

Joel Marklund/Bildbyrån

30-åringen har ofta påpekat att han kommer återvända till Malmö FF någon gång. När det blir är fortfarande oklart, menar Jansson. Mittbacken betonar dock att han kommer göra det när han fortfarande kan prestera på hög nivå.

Jag kommer nog vara yngre än 35 år, det kan jag i alla fall nästan garantera.

– En dag kommer jag ju spela för Malmö. Men det enda löftet jag har gett när jag pratat med Danne (Andersson) och (Andreas) Georgson är att när jag ska komma ska jag prestera på den högsta nivån. Jag kommer inte hem för att runda av. Det kan låta som klyschor. Men det är verkligen så det är. Sen när det blir får vi se. Men jag kommer nog vara yngre än 35 år, det kan jag i alla fall nästan garantera, säger Jansson till Sydsvenskan.

Janssons Brentford ligger på sjunde plats i Premier League efter att laget tagit tolv poäng på sju matcher. Man har bland annat slagit Arsenal och kryssat mot Liverpool.

David Lind
david@fotbolltransfers.com