Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Gustav Svensson om krisen: "Vi skulle vara vändpunkten"

Publicerad: 2021-09-28 10:20 Allsvenskan

IFK Göteborg är på allvar indraget i bottenstriden, trots en rejäl satsning på tidigare stjärnor. Gustav Svensson hymlar inte om att det är en tuff situation.

IFK Göteborg åkte på en ny förlust hemma mot Kalmar FF igår. Samtidigt vann Degerfors IF mot AIK. Nu är det bara en poäng ner till kvalplatsen.

Att Marcus Berg, Oscar Wendt och Gustav Svensson återvänt till klubben har inte hjälpt i ambitionen att klättra i tabellen.

I en intervju med GT berättar Svensson att han personligen känner ett stort ansvar.

– Det är klart att vi ska vara ansiktet utåt. Vi ska, och försöker, gå i bräschen. Det är klart att vi gör det. Det tyngsta ansvaret ska ligga på oss, säger han till GT.

Michael Erichsen/Bildbyrån

34-åringen hymlar inte om att han inte mår särskilt bra just nu.

– Det är tufft. Det är klart man inte vill sitta i den här sitsen. Sånt är livet. Man får försöka analysera och göra det bättre. Det är jävligt tufft, säger Svensson till GT och medger att det varit tuffare än han förväntat sig:

Michael Erichsen/Bildbyrån

– Ja, det är väl klart. Jag och vi hade förväntningarna att det här skulle bli vändpunkten för Blåvitt. De senaste fyra, fem åren har IFK Göteborg legat väldigt långt ner i tabellen och vi skulle vända på det hela.

Nio omgångar återstår av Allsvenskan. IFK Göteborg har 22 poäng och parkerar på en tolfte plats.

David Lind
david@fotbolltransfers.com