Foto: Joaquín Corchero/Bildbyrån

Agenten: "Ancelotti har bett Asensio att stanna i Real Madrid"

Publicerad: 2021-09-24 14:15 Spanien

Marco Asensio, 25, kopplas ihop med flera andra storklubbar. Men den offensiva mittfältaren blir kvar i Real Madrid, enligt agenten.

De senaste dagarna har Marco Asensio ryktats vara aktuell för klubbar som Liverpool, Milan och Juventus inför januarifönstret.

25-åringens agent Horacio Gaggioli berättar nu att man övervägde en flytt från Real Madrid i somras och Carlo Ancelotti nu gett ett tydligt besked.

– Vi övervägde en utlåning för att han skulle komma tillbaka i form så snart som möjligt, antingen i Spanien eller utomlands. Det var inga problem i den meningen. Men för fyra dagar sedan sa Carletto till honom att stanna, säger han till Cadena Ser och fortsätter:

– Vi visste vilken kvalitet Real Madrid har på mittfältet, förmodligen det bästa (mittfältet) i världen. Så var skulle han spela? Det är inte så att vi inte hade någon tro på honom, för han kan också spela på kanten. Men vi visste att året efter skadan skulle bli svårt och Real Madrid kan inte vänta på någon. De måste vinna varje vecka och att återhämta sig från en skada är inte lätt i Real Madrid.

Asensio gjorde hattrick när Real Madrid besegrade Real Mallorca med 6-1 tidigare i veckan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com