Foto: Peter Cziborra/Bildbyrån

Carragher: "Salah förtjänar att vara en av de bäst betalda i ligan"

Publicerad: 2021-09-14 12:20 England

Liverpool vill förlänga med Mohamed Salah - som kräver en rejäl löneökning. Jamie Carragher uppmanar sin gamla klubb att belöna stjärnan.

Mohamed Salah, 29, sitter på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023 värt omkring 200 000 pund i veckan.

Liverpool hoppas kunna säkra upp anfallsstjärnan på ett nytt kontrakt. Det har dock ryktats om att Salah kräver hela 500 000 pund i veckan för att förlänga.

Jamie Carragher, tidigare försvarare i Liverpool, menar att Salah förtjänar en löneökning utan att gå in på några detaljer.

– Även om Liverpool inte har spenderat stort i sommar som andra lag har de fått många spelare att teckna nya kontrakt. Den som ännu inte har skrivit på är Mo Salah. Nu vill han uppenbarligen ha några pund. Och med all rätt. Han förtjänar det. Han förtjänar att vara en av de högst betalda spelarna i Premier League för vad han har gjort sedan han kom till Liverpool, det gör han verkligen, säger han till Sky Sports.

Peter Powell/Bildbyrån

– Han är aldrig skadad och år efter år är han bästa målskytt. Det är vad han är, forstätter Carragher.

Liverpool-ikonen menar att Salah platser i tidernas Liverpool-elva.

– Det finns ingen du någonsin tänker på till höger. Mo Salah kommer att vara i den positionen när han avslutar sin Liverpool-karriär. Han kommer att vara i den "tidernas elva". Det finns ingen tvekan om det, säger han.

– Jag tror att Mo Salah är lika professionell som Ronaldo, han tar hand om sin kropp och jag tror att det är många år kvar i Mo Salah så jag hoppas att det här (nya kontraktet) löser sig så snart som möjligt, fortsätter Carragher.

David Lind
david@fotbolltransfers.com