Foto: Bildbyrån

Neville och Carragher oense om tidernas bästa spelare

Publicerad: 2021-09-13 22:25 England

Gary Neville anser att Cristiano Ronaldo är bäst någonsin. Men expertkollegan Jamie Carragher anser att det är Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo, 36, är tillbaka i Manchester United och gjorde två mål i sin comeback när Newcastle besegrades med 4-1.

Den tidigare engelske landslagsbacken Gary Neville, numera tv-expert, hävdar nu att förre lagkamraten är bäst genom tiderna.

– Jag har alltid ignorerat Ronaldo och Messi-frågan, det är lite av en fantasi och vi måste njuta av båda. Jag fick frågan i morse av en herre som körde in mig: "Om du kunde välja någon spelare i historien som skulle komma från bänken och vinna dig en match, vem skulle det vara?" Det skulle absolut vara Cristiano Ronaldo. Jag tycker att han är den bästa fotbollsspelaren som någonsin har levt. Det är inte att vara partisk, säger han till Sky Sports.

Dave Winter/Bildbyrån

Det får mig att känna att han är mer komplett när det gäller den viktigaste delen av spelet.

– Messi är en löjlig spelare som har gjort otroligt många mål. Det är otroligt lika (i statistiken) förutom målen med fel fot, huvudet och straffarna. Det får mig att känna att han är mer komplett när det gäller den viktigaste delen av spelet. Det som får mig att reagera är landslagsrekordet, flest mål genom tiderna och de fem Champions Leagues med sämre lag än Messis, fortsätter Neville.

Liverpools tidigare engelske landslagsback Jamie Carragher, och expertkollega till Neville, menar dock att Paris Saint-Germains nyförvärv Lionel Messi, 34, är den bäste.

– Ronaldo är inte den bästa spelaren genom tiderna. Jag kommer att säga att det är hans kompis här (Messi). Det spelar ingen roll hur en boll går i nätet, Messi har fler mål än Ronaldo. Messi är också en playmaker, han kan styra en match, Ronaldo kan inte göra det, säger han och fortsätter:

Peter Powell/Bildbyrån

Ronaldo gör saker som andra spelare kan göra, Messi gör saker som vi aldrig sett förut.

– Att prata om vem du vill ska komma från bänken, Messi har gjort fler mål från bänken, så det är en löjlig sak du har sagt där. Ronaldo gör saker som andra spelare kan göra, Messi gör saker som vi aldrig sett förut. När det gäller målgörandet stämmer det inte. Det har varit mycket snack om Ronaldo från ex-spelare, jag tror bara att du har svävat iväg.

David Lind
david@fotbolltransfers.com