Foto: Bildbyrån

Luka Jovic: "Jag kom inte till Real Madrid av misstag"

Publicerad: 2021-07-30 09:51 Spanien

Den serbiske landslagsmannen Luka Jovic har inte fått mycket utrymme i Real Madrid. Nu uttalar han sig om sin situation.

Luka Jovic, 23, gjorde stor succé i tyska Eintracht Frankfurt säsongen 2018/2019 och köptes av Real Madrid den sommaren.

Den spanska giganten betalade runt 60 miljoner euro för den serbiske landslagsanfallaren. Jovic har dock inte motsvarat förväntningarna.

I våras var han dessutom utlånad till Frankfurt då speltiden i Real Madrid var begränsad. 23-åringen har under en längre tid kopplats ihop med en ny flytt.

Jovic berättar nu att han ännu inte fått något besked från nye tränaren Carlo Ancelotti gällande framtiden.

Jag försöker ge ett positivt intryck och visa vad som är mitt bästa.

– Jag har inte pratat med den nya tränaren Ancelotti om min situation. Han har börjat förbereda sig och jag ger allt jag kan i varje ögonblick, försöker tvinga på mig själv och att vara så bra förberedd som möjligt inför den nya säsongen, säger Jovic till Informer.

– Jag försöker ge ett positivt intryck och visa min bästa sida. Många saker har hänt de senaste åren. Jag är säker på att jag kunde ha varit bättre, men jag vill att allt ska bli bra till slut. Jag kom inte till Real Madrid av misstag.

Susana Vera/Bildbyrån

Jovic utesluter inte en flytt i sommar.

– Vissa saker kommer att vara viktiga för mig, att vara i en bra liga och att ha chanser att spela, säger han och fortsätter:

– Efter all den tid som jag hade borta från planen, med tanke på min ålder, om det finns ett lån är prioriteringen att vara i en klubb som känner igen min kvalitet bra nog för att jag ska vara ett konstant alternativ som startspelare.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com