Foto: Adrian Dennis/Bildbyrån

Uppgifter: Raiola erbjöd Pogba till Liverpool

Publicerad: 2021-07-30 08:48 England

Liverpool är på jakt efter en ersättare till Georginio Wijnaldum. Enligt uppgifter har de blivit erbjudna Manchester Uniteds stjärna Paul Pogba.

Georginio Wijnaldum har lämnat Liverpool för Paris Saint-Germain som bosman. Jürgen Klopp har ännu inte fått in en ersättare.

Nu skriver franska Le 10 Sport att Mino Raiola varit i kontakt med Liverpool och erbjudit dem att värva Paul Pogba, 28, vars kontrakt med Manchester United löper ut 2022.

Det är uppseendeväckande med tanke på att Liverpool och Manchester United är bittra rivaler och har inte värvat spelare direkt från varandra sedan 1964.

Liverpool svarade Raiola att det inte är aktuelt i sommar, men att Pogba kan bli aktuell i januari, när han är fri att signera ett förkontrakt då han har mindre än sex månader kvar på kontraktet.

Bildbyrån

Enligt uppgifterna var det ett vänligt sätt att tacka nej till spelaren. Pogba jagas som bekant av Paris Saint-Germain och kan genomföra en sådan flytt i sommar.

Le 10 Sport menar att Liverpool istället fokuserar på Eduardo Camavinga, 18, och Houssem Aouar, 23, i jakten på en mittfältare.

Benoit Tessier/Bildbyrån

Rennes vill ha 50 miljoner euro för Camavinga, medan Lyon är redo att släppa Aouar för 30 miljoner euro, enligt uppgifterna.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com