Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Irandust: "De ville att jag skulle gå för pengarnas skull"

Publicerad: 2021-05-13 21:14 Allsvenskan

Affären som var så gott som klar gick i stöpet. Nu uttalar sig BK Häckens Daleho Irandust om beslutet att nobba Toulouse.

I januari var Daleho Irandust, 22, detaljer från att lämna BK Häcken för att fortsätta karriären i Toulouse.

Det enda som återstod var en underskrift, men i sista stund valde Irandust att blåsa av övergången till den franska klubben.

Anledningen var att två specialister hade rekommenderat 22-åringen att genomföra en operation på en skada som har gäckat honom i två år.

I en intervju med Göteborgs-Posten uttalar sig Irandust om sitt beslut att tacka nej till Toulouse.

– Det var bara jag som sa nej. Klubbarna var överens. Jag sa att jag vill känna mig hundra innan jag tar nästa steg. Känna mig hundra procent för en gång skull. Jag har spelat med småkänningar och gått på smärtstillande, det har inte varit jättekul. Jag kände bara att jag ville göra operationen och tacka nej till flytten, säger han och fortsätter:

– Det var inte kul, men det kändes rätt då och det känns rätt nu. Jag ångrar ingenting. Jag har 100 procent känt att jag har gjort rätt val. Det viktigaste för mig själv, och i det långa loppet, är att bli frisk.

Irandust besked innebar att Häcken gick miste om 20 miljoner kronor.

– Såklart att de ville att jag skulle gå för pengarnas skull. Men jag ville bli frisk. Det var en bra dialog och det är en bra relation med Häcken. Det är ingen fara, säger han till GP.se.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!