Foto: Bildbyrån

Jesper Tolinsson: "Högsta ambitionen är att jag ska gå till Manchester City"

Publicerad: 2021-05-07 10:30 Allsvenskan

IFK Göteborgs backtalang Jesper Tolinsson lämnar för belgiska Lommel SK i sommar. En klubb som ingår i samma fotbollsfamilj som Manchester City. Och det är den engelska storklubben som är det stora målet.

City Football Group har byggt ett stort nätverk av fotbollsklubbar runtom i världen. Flaggskeppet är givetvis Manchester City.

I oktober köpte belgiska Lommel SK den svenske jättetalangen Jesper Tolinsson. Han ansluter från IFK Göteborg den 1 juli på ett kontrakt till sommaren 2026.

Affären är med bonusar värd upp till 25 miljoner kronor. Lommel huserar i andraligan, men ambitionen är att etablera sig i högstaligan de närmaste åren.

I en intervju med GT berättar Tolinsson att han inte hade hört talas om Lommel innan deras intresse uppstod.

– Nej, det hade jag faktiskt inte. Jag fick läsa på, men det är normalt så klart. Jag kollar deras matcher och så. De spelar bra fotboll och har många unga spelare, det känns som en bra klubb för mig, säger han till GT.

Planen är väl att jag ska spela så mycket som möjligt och fortsätta ta steg.

18-åringen har ännu inte besökt klubben på grund av pandemin. Kontakten har främst varit med City Football Group. Tolinsson berättar om ambitionerna.

– Planen är väl att jag ska spela så mycket som möjligt och fortsätta ta steg. Det är upp till mig att prestera och utvecklas. Sedan är den högsta ambitionen att jag ska gå till Manchester City, det är klart att man måste ha höga målsättningar. Sedan vet jag att inte alla killar hamnar där och att vägen dit är lång. Jag tar ett steg i taget, säger mittbacken till GT.

Bildbyrån

Tolinsson berättar att han är en stor Barcelona-supporter och förebilden finns i klubben.

– Det har alltid varit (Gerard) Piqué. Jag har alltid gillat honom som spelare och person. Han har varit underskattad genom åren, men han har ju vunnit allt. VM, EM, Champions League... Han är jävligt smart både offensivt och defensivt. Nu är han lite mer begränsad och har tappat lite snabbhet, men han är smart och löser det genom att läsa spelet. Det är det de bästa spelarna gör, säger talangen till GT.

Albert Gea/Bildbyrån

Tolinsson har startat IFK Göteborgs inledande fyra matcher i Allsvenskan den här säsongen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!