Foto: Bildbyrån

Trots vilda protesterna - familjen Glazer säljer inte Manchester United

Publicerad: 2021-05-04 09:45 England

Manchester Uniteds supportrar protesterade mot Joel Glazer i söndags. Men ägarfamiljen står pall och tänker fortsätta i klubben, skriver ansedda The Guardian.

Stormötet mellan Manchester United och Liverpool fick skjutas upp i helgen, efter vilda protester från United-supportrar - som vill att ägarfamiljen Glazer säljer klubben.

Fans stormade Old Trafford - och tog sig till och med in på arenan. Till slut beslutade Premier League att blåsa av derbyt. Men protesterna verkar inte ha fått Glazer-familjen att vackla.

Den ansedda tidningen The Guardian rapporterar att ägarfamiljens intentioner är att stanna i klubben - och mer än dubbla klubbens värde från dagens 35 miljarder kronor till 85 miljarder kronor.

Under måndagen skrev Manchester Uniteds supportrar ett öppet brev till ägare Joel Glazer:

"Vad som hände (i söndags) var kulmen på 16 år då din familjs ägande av klubben har drivit oss till skuld och nedgång, och vi har känt oss mer bortknuffade och ignorerade. Efter 16 år har inte en medlem i Glazer-familjen någonsin haft så mycket som ett samtal med oss. Efter händelserna i går litar vi på att din uppmärksamhet nu är helt fokuserad på frågan om vad som händer härnäst i Manchester United."

Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

United har ytterligare tre hemmamatcher den här säsongen - mot Leicester, Fulham och den omorganiserade Liverpool-matchen - med den första matchen nästa onsdag.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com