Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Sam Larsson om IFK Göteborg: "Det är uteslutet"

Publicerad: 2021-04-24 22:27 Utlandsproffs

Sam Larsson kopplas starkt ihop med IFK Göteborg. Han är dock tydlig med att Dalian Professional vill ha tillbaka honom.

Många spelare har brutit sina kontrakt i Kina på grund av restriktionerna i landet. En av dem är Marek Hamsik - som numera tillhör IFK Göteborg.

Det har tidigare ryktats om att Sam Larsson, 28, kan göra samma sak och att IFK Göteborg jobbar på att värva tillbaka honom.

Men i en intervju med Sportbladet är den offensiva yttern tydlig med att det inte är aktuellt med att stanna i Sverige.

– Nej, det blir jag inte. Det är 100 procent, det är uteslutet och det vet Blåvitt också, säger Larsson till Sportbladet och fortsätter:

– Det har inte varit några kontraktsdiskussioner mellan mig och Dalian. Att jag och Pontus (Farnerud) som känner varandra sedan länge snackar med varandra är inget konstigt men det har inte handlat om att jag ska komma hit. Jag är tacksam för att jag kan hålla igång.

Michael Erichsen/Bildbyrån

Larsson har dock ännu inte fått resa tillbaka till Kina på grund av de hårda kraven som följs av pandemin.

– Nu känns det bra eftersom jag har hållit igång i snart två månader med bra träning här. Jag känner mig rätt redo att komma tillbaka till Kina och köra med laget där även om det kan dröja några veckor ytterligare innan jag kommer i väg. När kinesiska ligan återstartar i juni efter ett längre VM-kvaluppehåll räknar jag med att vara med och köra för fullt, säger han till Sportbladet.

28-åringens kontrakt med Dalian sträcker sig över säsongen 2022.

David Lind
david@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!