Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Andreasson: "Jag är väldigt glad att vi höll fast i Thelin"

Publicerad: 2021-04-21 11:34 Allsvenskan

Jimmy Thelin tog IF Elfsborg till en andraplats i Allsvenskan i fjol. Nu berättar klubbchef Stefan Andreasson att han är glad att de behöll honom.

Jimmy Thelin tog IF Elfsborg till en succéartad andraplats i Allsvenskan i fjol, sedan laget endast förlorat tre matcher på hela säsongen.

43-åringen tog över Boråsklubben säsongen 2018. Men han fick knappast någon succéstart.

De första två säsongerna slutade i en tolfte och åttonde plats, följt av kritik. Nu berättar Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson för i podcasten "Lundh" på Fotbollskanalen att han är glad att de inte föll för trycket och avskedade Thelin.

– När vi träffade honom kände vi att det var rätt för oss. Jimmy kom in med nya idéer och skulle ändra spelsätt, trängskultur, värderingar - inget ont om det som fanns, men vi var på det, att vi skulle göra en förändring. När vi inte har mest pengar, vad kan vi göra i stället? Då tittar vi på vad vi kan utveckla i fotbollen, och där var Jimmy som hand i handsken för att göra det med Elfsborg, säger han i podden.

Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Andreasson berättar vidare att de aldrig övervägde att sparka Thelin - trots den mindre lyckade starten och kritiken utifrån.

– Vi visste att det skulle ta tid, men vi skulle ge det tid. Det var aldrig över huvud taget diskussion om någonting, även om vi inte vann alla matcher och ni kanske tyckte att det var för dåligt. Det var aldrig på kartan. Det är lätt att sitta här i dag och säga att allt är bra, men när man är på nästa vecka och match, så får vi se. Men jag är väldigt glad att vi höll fast. Jag är väldigt glad för Jimmys skull, säger han i podcasten "Lundh" på Fotbollskanalen.

Elfsborg har inlett årets allsvenska säsong med en förlust och en seger hittills.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com