Foto: Michael Regan/Bildbyrån

Campbell: "Thiago är ett offer för lagets prestationer"

Publicerad: 2021-04-20 11:10 England

Thiago Alcántara har fått oförtjänt kritik under sin debutsäsong i Liverpool. Det tycker Arsenals tidigare anfallare Kevin Campbell.

Liverpool värvade Thiago Alcántara, 30, från Bayern München i höstas. Den spanske landslagsstjärnan har dock haft problem under sin första säsong i Premier League.

Mittfältaren har fått en del kritik. Det har höjts röster om att Thiago inte är en spelare som passar Jürgen Klopps spelstil. Men nu försvaras han av Kevin Campbell.

– Jag tycker att Thiago har varit okej om jag är ärlig. Liverpools problem har varit det decimerade försvaret och det faktum att fronttrion inte har nått de höjder de hade de senaste två säsongerna, säger han till Football Insider och fortsätter:

– Thiago är en bra spelare, han undersöker, han plockar upp bollen, han är något lite annorlunda än de andra Liverpool-mittfältarna. Oavsett om han spelar eller inte, om anfallarna inte gör målen kommer du att ha problem. Han är ett offer för att laget inte är lika flytande och kliniskt som de har varit under de senaste två säsongerna.

Michael Regan/Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com