Foto: Peter Powell/Bildbyrån

Uppgifter: Krismöte i Manchester United - efter beskedet om superligan

Publicerad: 2021-04-20 09:51 England

Ed Woodward tvingades till krismöte med spelartruppen efter beskedet att Manchester United gått med i superligan, enligt uppgifter.

Manchester United är en av sex storklubbar i Premier League, av totalt tolv klubbar, som skrivit under på premisserna att bryta sig loss från Champions League - och starta en egen superliga.

Beskedet läckte i media under söndagen och vid midnatt blev det sedermera officiellt. Uppgifterna har fått fotbollsvärlden att reagera kraftfullt, även bland spelare och ledare i klubbarna som ska delta i turneringen.

Nu uppger Daily Mail att Manchester Uniteds vd Ed Woodward höll ett krismöte med spelartruppen under måndagen, varpå flera spelare ska uttryckt sitt missnöje.

Den brittiska tidskriften rapporterar att spelarna ska blivit upprörda att beskedet nådde dem via media.

"Några av spelarna var riktigt besvikna. Inte bara för att de fick reda på det via media, utan också för att deras tränare fick stå inför pressen när det var ägarna som hade jobbat in detta. Woodward försökte lugna dem, men mottagandet var i bästa fall ljummet.", uttrycker en källa till Daily Mail.

Vi visste inte att vi hade ormar så nära oss.

Tidigare under måndagen sågades Woodward av Uefa-president Aleksander Ceferin för sin del i utbrytningen

– Jag har inte mycket kontakt med honom men han ringde mig förra torsdagen på kvällen och sa att han var mycket nöjd med (Champions League) formatet, att han stöder reformerna till fullo och att det enda han ville prata om var financial fair play, säger presidenten och fortsätter:

– Vi visste inte att vi hade ormar så nära oss.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com