Foto: Bildbyrån

Sigthorsson sänkte AIK: "Gissar att de inte riktigt gillar mig nu"

Publicerad: 2021-04-19 23:54 Allsvenskan

IFK Göteborgs nyförvärv Kolbeinn Sigthorsson blev stor hjälte när han sänkte gamla klubben AIK i kväll. Anfallaren menar dock att han är långt ifrån sin maxkapacitet.

Kolbeinn Sigthorsson, 31, bröt sitt kontrakt med AIK efter förra säsongen. I slutet av januari skrev islänningen på för rivalen IFK Göteborg.

På måndagen blev anfallaren hjälte med matchens båda mål när Blåvitt slog AIK med 2-0 på Ullevi.

Sigthorsson berättar för Fotbollskanalen att det var en speciell känsla att göra mål mot sitt gamla lag.

– Ja, det tycker jag. Det är en bra känsla och något som jag vill göra väldigt gärna. Är man tävlingsinriktad vill man alltid vinna, och det ger en något extra att spela mot tidigare lagkamrater, säger han till sajten: 

– Jag pratade med de flesta av dem. Jag gissar att de inte riktigt gillar mig nu - men det finns respekt där i slutändan, fortsätter Sigthorsson.

31-åringen känner dock att han har en bra bit kvar till sin maxkapacitet.

– Ganska långt ifrån fortfarande skulle jag säga. Under två veckor har jag inte spelat eller tränat så mycket. Jag spelade en halvtimme och innan det fick jag två gånger 45 minuter. Men grundfysiken har byggts upp riktigt bra under de två senaste månaderna i klubben. Så jag är i bra form generellt. Men gällande matchformen så har jag precis börjat spela, säger han till Fotbollskanalen.

Sigthorsson har tidigare representerat klubbar som Galatasaray, Nantes och Ajax. Han har gjort 26 mål på 62 landskamper för Island.

David Lind
david@fotbolltransfers.com