Foto: Catherine Ivill/Bildbyrån

Klopp om Salah: "Anfallare måste vara själviska"

Publicerad: 2021-04-19 11:29 England

Mohamed Salah kan vinna skytteligan för tredje gången i Premier League. Nu uttrycker Jürgen Klopp att titeln motiverar anfallaren.

Mohamed Salah, 28, har gjort 19 mål i Premier League den här säsongen. Bara Tottenhams anfallare Harry Kane har gjort fler med sina 21 mål.

Nu uttrycker Liverpools manager Jürgen Klopp att kampen om skytteligatiteln är motiverande för Salah - och att han inte har några problem med att anfallaren är självisk i den situationen.

– Fotbollsspelare har 15 år, i vissa fall kanske 17 eller 18, i sin karriär. Det är en tid i ditt liv när du är på ditt fysiska bästa och du vill pressa ut allt du kan ur din karriär. De flesta vinner aldrig skytteligan. Om du vinner den en gång är det en stor prestation. Om du vinner den två gånger är det en riktigt stor prestation, om du kan vinna den en tredje gång... det är inte många spelare som har gjort det, säger Klopp enligt Goal och fortsätter:

Shaun Botterill/Bildbyrån

– Anfallare måste vara själviska. Jag har aldrig träffat en osjälvisk anfallare. Du kan vara den trevligaste personen i världen, men i slutändan vill du göra mål och det betyder att du inte ser spelare i samma tröja. Han (Salah) är bara en naturlig målskytt, han vill göra mål. Det är något han har utvecklat senare i sin karriär.

Salah vann skytteligan i Premier League säsongen 17/18 med 32 mål och delade titlen med Piere-Emerick Aubameyang och Sadio Mané 18/19 på 22 mål.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com