Foto: Bildbyrån

Grzelak om Sigthorsson: ”En del otur i att det aldrig flög i AIK”

Publicerad: 2021-04-19 10:08 Allsvenskan

Kolbeinn Sigthorsson, 31, ställs mot sitt gamla lag i kväll. Nu berättar Bartosz Grzelak varför det aldrig lossnade för islänningen i AIK.

Isländske anfallaren Kolbeinn Sigthorsson, 31, lämnade AIK för IFK Göteborg inför den här säsongen. I kväll ställs han mot sitt gamla gäng.

– Jag kommer gå in i den matchen som varje match. Det kommer att kännas speciellt eftersom jag har spelat med dem de senaste två åren. Men jag kommer gå in med inställningen att vinna, som mot vilket annat lag som helst. Jag kan inte bärga mig, säger anfallaren till Sportbladet och fortsätter:

– Det är två av Sveriges största klubbar och det finns en stor rivalitet sedan lång tid tillbaka. Det är en stormatch och jag är spänd inför den och att få se alla igen och förhoppningsvis tar vi med oss ett bra resultat från matchen. Vi kommer gå för det.

Daniel Stiller/Bildbyrån

AIK:s tränare Bartosz Grzelak ser också fram emot matchen. Det berättar han för Fotboll Sthlm.

– Det är såklart en rolig utmaning för oss att åka ner till Göteborg och möta en tilltänkt toppklubb. Jag tror att när man spänner musklerna rent ambitionsmässigt, även fast inte alla spelare är på plats, så tror jag någonstans att man siktar på att vara topp tre i år, säger han till Fotboll Sthlm.

Så fort han var på väg upp i bra form så var det något som hände.

Grzelak berättar att man måste se upp för Kolbeinn Sigthorsson - om han spelar. Han redogör varför det aldrig lossnade för islänningen i AIK. 

– Under min tid var han skadad en del. Vi försökte under de gånger som han hade längre träningsperioder att spela honom, antingen med längre inhopp eller så startade han. Samtidigt var vi i en tung period och det lossnade aldrig för honom. Så fort han var på väg upp i bra form så var det något som hände med en skada eller liknande.

– Under hösten var han dessutom iväg en hel del med landslaget och hade en stor belastning. Jag skulle nog säga att det var en del otur att det inte lossnade för Kolbeinn i AIK, i alla fall under min tid, fortsätter tränaren.

Matchen mellan IFK Göteborg och AIK sparkar i gång 19.00 i kväll på Gamla Ullevi.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com