Foto: Bildbyrån

Merson: "Något har hänt med Aubameyang - en ny Özil-situation"

Publicerad: 2021-04-14 14:14 England

Pierre-Emerick Aubameyang förlängde med Arsenal inför säsongen. Nu jämför experten Paul Merson händelseutvecklingen med Mesut Özils i Arsenal.

Arsenal förlängde avtalet med stjärnanfallaren Pierre-Emerick Aubameyang, 31, inför säsongen till och med sommaren 2023.

Men Aubameyang har inte alls varit lika avgörande för Londonklubben den här säsongen som han visat sig vara tidigare.

Det har bara blivit nio mål i ligan för anfallaren så här långt, att jämföra med 22 mål som han har gjort de senaste två säsongerna i Premier League.

Nu påstår förre Arsenalspelaren, och experten i brittisk teve, Paul Merson att Arsenal begått samma misstag som man gjorde när man erbjöd Mesut Özil en lukrativ förlängning i januari 2018.

– De ger Pierre-Emerick Aubameyang alla de pengarna, ett stort kontrakt, men han är 31 år. Vi är tillbaka i Mesut Özil-situationen igen, säger Merson i Sky Sports och fortsätter:

John Sibley/Bildbyrån

– Det är något som händer med Aubameyang, men jag vet inte vad det är. Det var deras viktigaste match för säsongen förra torsdagen (Europa League-slutspelet) och deras största namn med högst lön satt på bänken. Det säger allt. Det är en ny Özil-situation.

Så sent som för en månad sedan petades Aubameyang i Londonderbyt mot Tottenham sedan anfallaren kommit för sent till samlingen.

Alex Livesey/Bildbyrån
Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com