Foto: Michael Regan/Bildbyrån

Thiago förklarar vad Guardiola och Klopp har gemensamt

Publicerad: 2021-04-13 14:38 England

Thiago Alcántara har haft både Pep Guardiola och Jürgen Klopp som manager. Nu berättar han vilken egenskap som särskiljer tränarna från resten.

Spanske mittfältaren Thiago Alcántara, 30, kom till Liverpool från Bayern München inför den här säsongen.

Barcelonaprodukten har haft både Pep Guardiola (i Bayern München och Barcelona) och Jürgen Klopp som manager. Nu beskriver han den viktigaste liknelsen mellan tränarna, som gör dem så framgångsrika.

– Jag kommer alltid att tala positiva saker på ett öppet sätt om dem. Vad som skiljer dessa två tränare (från resten) är idén på att ha en unik spelmetodik – och att veta hur man ska förmedla den till spelarna, säger Thiago till ESPN.

– Spelarna, förutom att lyssna och ha den respekten, gör vad tränaren beordrar dem. Detta var den viktigaste delen av jobbet med Guardiola, och jobbet med Klopp nu, fortsätter mittfältaren.

Thiago har gjort 17 framträdanden i Premier League för Liverpool den här säsongen, efter en skadedrabbad höst och vinter.

I morgon kväll ställs hans Liverpool mot Real Madrid i Champions Leagues kvarstfinaler, där man ska försöka hämta ikapp ett 3–1-underläge.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!