Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Nyman hyllar Norling - och uttalar sig om utlandsflytt

Publicerad: 2021-04-11 12:03 Allsvenskan

IFK Norrköpings nya kapten Christoffer Nyman ser fram emot en ny säsong. Nu hyllar anfallaren sin nya tränare Rikard Norling. Dessutom uttalar han sig om en eventuell utlandsflytt.

Christoffer Nyman, 28, återvände till IFK Norrköping inför fjolårssäsongen. Anfallaren slutade på 18 mål och vann därmed den allsvenska skytteligan.

Inför säsongen 2021 har det skett en del förändringar i Peking. Bland annat har Rikard Norling ersatt Jens Gustafsson på tränarbänken.

I en intervju med Fotbollskanalen uttalar sig Nyman om skillnaderna mellan Norling, Gustafsson och förbundskaptenen Janne Andersson.

– Jag skulle säga att Rikard sticker ut mest. Janne och Jens var ganska lika. Rikard kom in med en annan kravbild. Han har vunnit med klubbarna som han varit i innan, så han vet lite om vinnarmentalitet och vad som krävs för att vinna. Jag skulle säga att hans pondus och tydlighet är den största skillnaden. Janne och Jens var väldigt tydliga på sitt sätt, men jag skulle säga att Rikard sticker ut lite mer på det sättet.

Nyman öppnar för att ytterligare en vända utomlands, men känner inget behov av att stressa fram något beslut.

– Ja, det lockar absolut, men samtidigt ska det också vara rätt. Det ska klaffa fotbollsmässigt och personligt, samtidigt som det beror på vad man värdesätter just då när det kommer ett intresse. I grund och botten lockar det. Jag hade en fantastisk tid i Tyskland och det skulle vara jätteroligt att uppleva något liknande igen, men just nu är allt fokus här och jag trivs jättebra här, säger han till Fotbollskanalen.

Nyman tillhörde tyska Eintracht Braunschweig mellan 2016 och 2018.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com