Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Förbundskaptenen: "Haksabanovic är för bra för den svenska ligan"

Publicerad: 2021-04-07 11:22 Allsvenskan

IFK Norrköpings stjärna Sead Haksabanovic, 21, hyllas av förbundskaptenen Miodrag Radulovic - som menar att yttern behöver komma till en större liga.

Sead Haksabanovic gjorde sju mål och elva assist på 29 matcher i Allsvenskan förra säsongen och har dragit till sig intresse från flera utländska klubbar.

Närmast var det en övergång till New York Red Bull - som dock inte kunde komma överens med IFK Norrköping om prislappen i vintras.

Haksabanovic har tidigare även kopplats ihop med klubbar som Atalanta, Roma och Club Brügge.

Montenegros förbundskapten Miodrag Radulovic berättar nu för Fotbolldirekt.se att han tycker att 21-åringen behöver ta nästa steg.

– Nu behöver han en klubb som hjälper honom att ta nästa steg. Han är helt klart för bra för den svenska ligan. Han måste ta rätt beslut, det här är ett kritiskt skede i hans karriär, han måste säljas i sommar, säger han till sajten.

Enligt Fotbolldirekt.se vill Norrköping ha omkring 50 miljoner kronor för Haksabanovic. Radulovic är övertygad om att spelaren är redo för spel i en av de bästa ligorna.

– Han är bra nog för en klubb som Atalanta. Det viktiga är dock att han går till en klubb där han får chansen att spela kontinuerligt. Han ska inte behöva vänta på sin chans. Det är väldigt viktigt. Jag är säker på att han är bra nog för Serie A, La Liga och Premier League men det handlar om att hitta en bra miljö. Det måste vara en klubb som vill ge unga spelare chansen att utvecklas, säger han till Fotbolldirekt.se.

Haksabanovic har kontrakt med Norrköping till sommaren 2024.

David Lind
david@fotbolltransfers.com