Foto: Bildbyrån

Daleho Irandust: "Det var mitt beslut så jag är inte besviken"

Publicerad: 2021-03-15 11:26 Allsvenskan

Daleho Irandusts övergång till Toulouse sprack. Nu talar Häckens stjärna ut om den nödvändiga operationen och framtiden.

Toulouse och BK Häcken var överens om en övergång för Daleho Irandust, 22, i januari.

Men i samband med läkarundersökningen insåg den franska klubben att den offensiva mittfältaren behövde opereras.

I en intervju med Sportbladet berättar Irandust att han först i Frankrike insåg hur allvarlig hans skada i symfysen/pubisbenet var.

– Detta är inget som jag fått höra tidigare. För att vara säker åkte jag till Belgien för att höra med ytterligare en läkare. Han sa exakt samma sak som läkaren i Paris. Där och då blev jag ledsen och besviken över att behöva genomgå en operation för något som läkarna för Häcken inte har kunnat diagnostisera eller behandla. Utan de två senaste åren har jag fått spela på kortisonsprutor och smärtstillande för att kunna ta mig igenom smärtan. Detta var den bästa lösningen läkarna för Häcken hittade. Det slutade med att jag efter matchen mot Mjällby, i höstas, inte kunde gå. Det var även den senaste matchen jag spelade, säger han till tidningen.

– Jag fick efter operationen berättat för mig av kirurgerna i Belgien som utförde operationen att när jag väl opererades märkte de att min bukvägg och högra ljumske såg mycket värre ut än de befarat. Hade vi inte gjort operationen skulle skadan utvecklats till bukväggsbråck så småningom. Läkarna sa att det var bra att vi gjorde operationen nu och inte senare, för man konstaterade att det var väldigt illa. Med andra ord: jag behövde verkligen operationen för att bli frisk och kunna spela fotboll igen. Jag är otroligt glad och tacksam att jag gjort operationen nu och är på väg tillbaka, fortsätter han.

22-åringen betonar att han inte var särskilt besviken över att övergången inte blev av i januari.

– Det var mitt beslut så jag är inte besviken. Klubbarna var överens och de ville genomföra affären även efter att läkaren sa till mig att jag behövde opereras. Jag ville opereras och bli helt frisk efter att ha dragits med den här skadan i två år, innan jag lämnar för någon annan klubb, säger han till Sportbladet.

Irandust förklarar att relationen till Häcken inte tagit skada på grund av turerna. Den allsvenska klubben har tidigare uttryckt att man vill förlänga med stjärnan för att inte riskera ett bosmanfall.

22-åringens avtal löper ut efter den här säsongen. Irandust vill dock inte kommentera om en förlängning är aktuell från hans sida.

Irandust gjorde sex mål och fyra assist på 23 matcher i Allsvenskan förra säsongen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com