Foto: Adam Davy/Bildbyrån

Johnson: "Chelsea borde ge upp Rice - han passar inte in"

Publicerad: 2021-03-11 11:37 England

Declan Rice har rapporterats vara på Chelseas radar. Nu uppmanar Glen Johnson storklubben att ge upp sitt intresse för mittfältaren.

Mittfältaren Declan Rice, 22, har haft en lysande säsong med West Ham som i dagsläget ligger femma i Premier League.

22-åringen har tidigare rapporterats vara på Chelseas radar. Samma klubb som han en dag växte upp i innan han flyttade till West Ham som 14-åring.

Nu uppmanas Chelsea att överge sitt intresse för Rice, av tidigare spelaren Glen Johnson. Han menar att landslagsmannen inte passar in i deras spelstil.

– Jag är ett stort fan av Declan Rice, jag tycker att det är en fantastisk spelare. Men enligt mig är han bättre som sittande mittfältare, säger Johnson till CheltenhamGuides.com.

– I West Ham är han en sittande mittfältare med ytterligare ansvar, han får göra mer saker än så. I Chelsea är jag rädd att han inte skulle få så stort ansvar, fortsätter han.

Glen Johnson pekar ut Declan Rices problem för att nå den absoluta toppen.

– Han vill såklart spela i de bästa klubbarna som bara går, och då måste han hitta en enstaka position som han är bäst på. I stället för att vara en bra mittback, bra sittande mittfältare och bra central mittfältare. Han måste bli bäst på något, säger Johnson.

Rice har gjort ett mål och en assist på 27 framträdanden i ligan den här säsongen.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com