Foto: Bildbyrån

Owen: "Salah och Mané saboterar för varandra med flit"

Publicerad: 2021-03-05 10:45 England

Mohamed Salah och Sadio Mané har tidigare kritiserats för att undvika att passa varandra. Nu har Michel Owen hittat ytterligare ett dilemma.

Liverpool fortsätter gå tungt i Premier League. I går kväll förlorade man på Anfield mot Chelsea med 1–0.

Nu påstår tidigare storspelaren Michael Owen att Liverpools stjärnduo Mohamed Salah, 28, och Sadio Mané, 28, saboterar för varandra med flit.

Owen uttrycker att tävlingen sinsemellan lagkamraterna har gått över styr och att Mané undviker att vinna straffar för att Salah inte ska göra mål.

– Jag kunde inte tro mina ögon när Mané inte gick ned (i en duell i straffområdet mot Chelsea i går kväll). Han gjorde något liknande för några veckor sedan också, säger Owen till Optus Sport och fortsätter:

– Jag undrar bara, och det kan vara lite konspiratoriska tankar som kryper in i mitt huvud, Salah är straffskytt i detta lag, och om Mané tror att han får en chans att göra mål tänker han, "jag måste göra mål, om jag ramlar omkull kommer Salah att få ytterligare en straff".

Owen poängterar att båda spelarna vill vinna skytteligan.

– Det kan vara en konspirationsteori bara. Men vi har sett tidigare hur de undviker att passa varandra. Jag har sett Mané gå omkull tidigare i liknande situationer men nu när han undviker att göra det flera gånger i rad får det mig att fundera, säger Owen och fortsätter:

– Konkurrensen mellan dem börjar gå över styr. De är alldeles för själviska i flera lägen.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com