Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

John Alvbåge tränade med Örebro SK

Publicerad: 2021-03-03 18:25 Allsvenskan

John Alvbåge har flyttat från västkusten och är på klubbjakt. Målvakten medger att han gärna återvänder till allsvenska Örebro SK.

I förra veckan berättade John Alvbåge, 38, för Fotbolltransfers.com att han lämnat Lindome GIF i Ettan Södra då familjen flyttat till Lindesberg.

Den ex-allsvenske målvakten berättade att han ännu inte är redo att lägga skorna och handskarna på hyllan.

– Jag försöker se mig omkring för en ny arbetsgivare samtidigt som jag går en tränarutbildning parallellt med ett helt gäng polare i Elmander, Hysén, Ishizaki och flera till. Men jag är anträffbar och tillgänglig som spelare. Jag har många strängar på min lyra och kan vara komplement till en trupp på många sätt. Dels som spelare, som jag själv önskar, men jag kan även tänka mig vara mentor, målvaktstränare, backup eller vad som helst. Jag är öppen för det mesta, sa Alvbåge till Fotbolltransfers.com.

Nu skriver Nerikes Allehanda att Alvbåge var med och tränade med Örebro SK på onsdagen.

– ÖSK hade lite manfall och Axel (Kjäll) vet att jag bor här och han ringde igår kväll, bad om ursäkt för kort varsel och frågade om jag kunde komma. Och det kunde jag ju ställa upp på, säger 38-åringen till tidningen.

ÖSK har värvat Bobby Allain och Mergim Krasniqi inför säsongen. Alvbåge hymlar dock inte om att han gärna förstärker truppen, främst för att stötta de nya målvakterna.

– Jag skulle kunna sälja korv, pumpa bollar eller vad de nu vill ha mig till. Jag finns här och har min erfarenhet. Men eftersom jag fortfarande är spelare så hade jag gärna varit med som målvakt, säger Alvbåge till Nerikes Allehanda och fortsätter:

– Det skulle inte vara så att jag skulle luta mig tillbaka och vara nöjd med att bara vara med i truppen. Det tillhör inte min professionalism men jag hade inte grinat om jag inte fick spela. Tvärtom hade jag hjälpt alla i laget med min erfarenhet. Tar man ÖSK som exempel så har de två målvakter som inte spelat i allsvenskan. Att ha fått vara med där och göra vägen kortare för dem hade varit superkul.

Alvbåge tillhörde ÖSK mellan 2008 och 2011. Han har även representerat klubbar som IFK Göteborg, Viborg och Stabaek.

David Lind
david@fotbolltransfers.com