Foto: Bildbyrån

Akropolis sportchef om Daniel Larsson: "Vi har känt lite på varandra"

Publicerad: 2021-02-23 09:00 Superettan

Panajotis Dimitriadis och Astrit Ajdarevic har redan värvats. Daniel Larsson kan bli nästa prestigevärvning för Akropolis IF. Fotbolltransfers.com har pratat med sportchefen Georgios Gogas om planeringen inför säsongen.

Akropolis IF gjorde stor succé i Superettan i fjol när man som nykomling slutade på en femteplats.

Men inför den här säsongen har man tappat flera centrala spelare – samt brutit med tidigare tränaren Giannis Christopoulos

För att fylla tomrummet har man plockat in allsvensk rutin i Panajotis Dimitriadis och Astrit Ajdarevic från AIK respektive Djurgårdens IF.

– Vad gäller Panos har han en historia hos oss. Han har spelat för oss när han var ung, så det fanns en koppling. Han har haft en situation där han vill vara kvar i stan och fortsätta spela fotboll, så det föll sig naturligt att han skulle komma till oss. Dessutom att vi befinner oss där vi gör också, det är en bra nivå vi spelar på, säger sportchefen Georgios Gogas till Fotbolltransfers.com och fortsätter om senaste nyförvärvet Astrit Ajdarevic.

– Det är samma sak där egentligen, han vill rota sig i Stockholm och det föll sig naturligt att han valde oss. Han hade ju kunnat spela högre upp så det är kul för oss att få ännu mer allsvensk rutin, vilket jag hoppas att vi kan få nytta av. Det är bra killar båda två.

Kommer hans jobb som tv-expert krocka med spelandet i Superettan?

– Nej det kommer inte krocka. Han jobbar på söndagar vad jag förstått. Det är ytterst sällan det krockar och om det gör det så går fotbollen först. Jag tror att det är en framtida grej för honom som han gillar att hålla på med redan nu.

En annan spelare som uppges vara på väg till Akropolis är anfallaren Daniel Larsson - som ska ha brutit med cypriotiska Apollon Limassol.

– Det är inte så konkret just nu. Det är ett namn som flera klubbar har blivit erbjudna, gissar jag. Vi har haft ett snack med honom. Varken mer eller mindre. Han har ju tankar på att flytta till Stockholm om jag förstått det hela rätt, säger Gogas till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Det är en bra spelare, men det måste funka för alla inblandade. Bestämmer han sig för att flytta till Stockholm får vi ta det därifrån.

Så det finns ett intresse från er sida?

– Varför inte? Vi har känt lite på varandra. Det gör man med flera andra spelare också. Vad ska jag säga… Det är varken nära eller långt ifrån.

Kan vi vänta oss flera prestigevärvningar från Akropolis innan serien drar i gång?

– Att de här namnen har dykt upp handlar väl främst om tillfälligheter och tajming. Det är geografin som spelat roll. Det är väl mer så egentligen. Annars tittar vi främst mot unga och spännande spelare likt (Oscar) Pettersson och (Fredrik) Hammar som vi plockat in inför i år. Men vi säger inte nej när tillfälligheter dyker upp.

Trots succén i fjol gick klubben skilda vägar med tränaren Giannis Christopoulos. Ny på posten blev i stället Mirza Jelecak

– Han kommer in med nya idéer och försöker få in ett lite annorlunda spelsätt. Mer framåtlutade, mer possession, mer offensiv fotboll. Och det är både på gott och ont, vi har ju inte rosat marknaden på försäsongen, tyvärr, säger sportchefen.

– Men vi tror på det här. Det tar lite tid att sätta bara och det finns en del att jobba på. Men vi vill förknippas med attraktiv fotboll, fortsätter Gogas.

Vad kan man förvänta sig av er i år? Är målet att utmana om allsvenskt avancemang?

– Vi är inne i det berömda andra året och jag tror att vi kommer behöva jobba hårt för att etablera oss. Men målet är givetvis att göra en så bra säsong det bara går, och klarar vi oss kvar är det bra. Generellt ska Akropolis försöka etablera sig i eliten. Det är nummer ett egentligen, enligt mig. Jag har jättestor respekt för serien. Det är hårt jobb som kommer krävas för att hänga kvar och det är egentligen det vi sagt.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com