Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg om Gustav Svensson: "Är inte hugget i sten"

Publicerad: 2021-02-02 18:09 Allsvenskan

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud förklarar nu varför det inte blev en värvning av landslagsmannen Gustav Svensson. Han öppnar också dörren för en övergång längre fram.

Gustav Svensson, 33, berättade för GT tidigare i dag att IFK Göteborg tackade nej till honom den här vintern.

Istället är landslagsmittfältaren på väg att lämna Seattle Sounders för kinesiska Guangzhou.

Svensson fick som förklaring att Blåvitt redan har tillräckligt med innermittfältare.

Nu kommenterar IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud situationen i en intervju med GT. Han menar att Svensson uppfattat situationen rätt.

– Ja, det är en bild jag delar. Vi har haft en bra dialog med Gustav, inte bara nu utan även i ett tidigare skede, och det är som jag har sagt många gånger tidigare: Det handlar om hur det ser ut i vår trupp, framförallt på de positioner det gäller, spelarens egen vilja och ekonomi, säger han till GT.

– Förra året valde han att vara kvar i Seattle - och sedan dess har vi värvat Jakob (Johansson) och (Pontus) Wernbloom plus att vi sedan tidigare har August Erlingmark, Alhassan Yusuf och Sebastian Eriksson. Vi har väldigt många spelare där, fortsätter Farnerud.

Sportchefen vill inte gå in på detalj om ekonomin vägt in. Farnerud förstår att många fans är besvikna och stänger inte dörren för Svensson längre fram.

– Nej, det här är inget som är definitivt eller hugget i sten. Vad som händer i sommar eller längre fram återstår att se. Vi har inte stängt några dörrar för Gustav, säger Farnerud till GT.

Svensson har tillbringat de fyra senaste säsongerna i Major League Soccer. Han har gjort 30 landskamper för Sverige.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com