Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Guardiola om Lampards avgång: "Tränare behöver tid"

Publicerad: 2021-01-25 15:30 England

Frank Lampard har fått lämna sitt uppdrag som manager för Chelsea. Nu uttalar sig Pep Guardiola om engelsmannens avgång.

Chelsea sparkade Frank Lampard tidigare i dag efter 18 månader bakom spakarna, sedan Londonklubben halkat ned till en nionde plats och förlorat fem av de åtta senaste Premier League-matcherna.

Nu uttalar sig Manchester Citys manager Pep Guardiola om situationen.

Spanjoren säger att managers behöver få mer tid om de ska lyckas - och att långsiktiga projekt inte existerar i dagens fotboll.

– Alla managers, vi behöver vinna. Folk pratar om projekt och idéer, men de existerar inte. Du måste vinna, annars får du sparken, säger Guardiola enligt Daily Mirror och fortsätter:

– Man behöver tid, men jag vill inte bedöma Chelseas beslut. Jag respekterar beslutet. Men det är svårt att prata om projekt i dagens fotboll. På en månad kan man förstöra allt som man har byggt upp, och när det inträffar är det alltid en risk att bli av med jobbet.

Paris Saint-Germains tidigare tränare, Thomas Tuchel, har enligt uppgifter pekats ut som ersättare för Frank Lampard i Chelsea.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com