Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Emil Wahlström: "Det kändes oprofessionellt"

Publicerad: 2020-12-03 15:26 Superettan

Emil Wahlström lämnar GAIS - trots att säsongen ännu inte är över. Nu förklarar backen och riktar kritik mot ledningen.

En match återstår av Superettan och säsongen kan förlängas för GAIS - som riskerar att tvingas kvala sig kvar.

I går stod det klart att backen Emil Wahlström, 33, lämnar klubben omedelbart, utan att spela klart säsongen.

Nu berättar han för Göteborgs-Posten att kontraktet helt enkelt löpt ut och riktar kritik mot GAIS för hur de hanterade dialogen om framtiden.

– Jag har varit helt ärlig med att jag trivs i Gais och att jag är helt öppen för att förhandla om ett nytt kontrakt. Jag gillar att jobba långsiktigt, det är vad jag står för. Jag har varit i två klubbar i hela karriären. Det har jag försökt kommunicera ut hela, hela tiden. Men jag har inte haft ett enda möte med Gais under hela säsongen, säger Wahlström till GP och fortsätter:

– I måndags var första gången vi satt ner. Jag gick in till det mötet förhoppningen att de tyckt jag gjort det så bra på slutet att de hade hajat till och tänkt, ”Vi kanske ska säkra upp Emil här”. Men mötet gick ut på att de ville skriva ett kontrakt över 14 dagar. Det här för att det är en, alternativt tre matcher, kvar. Mitt svar var att klubben har känt till schemat i ett halvår och de har vetat när mitt kontrakt har gått ut. Så att de kom till mig i det här skedet ... för mig var signalen att de inte har haft någon tanke eller intresse alls av att förlänga mitt kontrakt. Det är därför man har väntat. Men de har satt sig själva i skiten och försökte reda ut det så här. Det kändes oprofessionellt, tycker jag.

GAIS värvade Wahlström inför förra säsongen. Fram till dess hade han bara representerat BK Häcken.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com