Foto: Bildbyrån

Några röster om Maradona: "En dag spelar vi fotboll tillsammans"

Publicerad: 2020-11-25 18:20 Världen

Diego Armando Maradona har gått bort, 60 år gammal. Nu hyllas han av en hel fotbollsvärld.

Diego Maradona, 60, drabbades av hjärtstopp under onsdagen och fördes akut till sjukhus. Hans liv gick inte att rädda.

Nu haglar hyllningarna till argentinaren - som av många anses vara den allra främsta spelaren genom tiderna.

"Tråkiga nyheter idag. Jag har förlorat en kär vän och världen har förlorat en legend. Det finns mycket mer att säga, men nu hoppas jag att Gud kan ge hans familj styrka. En dag hoppas jag att vi kommer att spela fotboll tillsammans i himlen", skriver förre världsstjärnan Pelé.

Napoli, klubben Maradona förknippas med mest, skriver följande på Twitter:

"Alla förväntar sig våra ord. Men vilka ord kan vi använda för den smärta som vi upplever? Nu är det dags för tårar. Sedan blir det dags för ord."

Den tidigare engelske stjärnan Gary Lineker skriver följande på Twitter:

"Med råge den bästa spelaren av sin generation, och kanske den bästa någonsin. Efter ett välsignat men problemfyllt liv kommer han förhoppningsvis äntligen att få lite tröst i Guds händer."

PSG-stjärnan Kylian Mbappé skriver följande på Instagram:

"Du kommer att finnas kvar i fotbollens historia för evigt. Tack för allt nöje du gav till hela världen".

Andrea Pirlo skriver:

"Fotbollens gud försvinner.. tack för allt Diego."

Glenn Hysén, som mötte Maradona i Serie A, skriver följande:

"Världens bäste fotbollspelare genom alla tider är död. För jävligt. Jag mötte honom i serie A i Italien när han va i Napoli å jag spelade i Fiorentina. R.I.P. gubbe. Ha d gott. Glenn."

Didier Drogba beklagar också sin sorg.

"Min idol är död. RIP Diego Armando Maradona, min första fotbollströja någonsin, mannen bakom min kärlek till fotboll. Tack."

Cristiano Ronaldo sörjer också.

"Idag säger jag adjö till en vän och världen säger adjö till ett evigt geni. En av de bästa någonsin. En oöverträffad trollkarl. Han lämnar för tidigt, men lämnar ett arv utan begränsningar och ett tomrum som aldrig kommer att fyllas. Vila i frid,. Du kommer aldrig bli glömd."

Maradonas landsman Lionel Messi skriver:

"En väldigt ledsam dag för alla argentinare och för fotbollen. Han lämnar oss men ändå inte eftersom Diego är odödlig. Jag tar med mig alla vackra ögonblick med honom och framför mina kondoleanser till hans familj och vänner. RIP."

I en intervju med SVT Sport uttalar sig förre svenske stjärnan Glenn Strömberg.

– Fast man visste att han redan förra veckan fick besked om en svår hjärnskada och fysiken inte varit den bästa så känns det jobbigt helt enkelt. Det är den störste som funnits under min tid, säger han till SVT och förklarar vad som gjorde Maradona så stor:

– Det var hans otroliga talang. Det är en teknik som inte var av denna världen. Han hanterade en boll som delfiner eller sälar gör i vattnet, det var helt otroligt. Han hade också ett liv där han inte riktigt tränade lika mycket som alla andra gjorde. Han kom ibland bara en timme innan en match, jag har haft kompisar som berättat hur det var i Napoli, och varje gång han dök upp jublade de för då fanns stora chanser att vinna matcher, ligor och titlar. Det var en magisk talang som han hade, eftersom träningsbiten inte var den starkaste. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Pelé (@pele)

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com