Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Jóhannsson: "Ser ut som att jag kommer lämna Hammarby"

Publicerad: 2020-11-25 18:06 Allsvenskan

Hammarbys anfallare Aron Jóhannsson är inställd på en flytt. Sportchefen Jesper Jansson uttalar sig också om hans framtid.

Aron Jóhannsson, 30, har ryktats bort från Hammarby IF på sistone.

Anfallaren själv har medgett att han är sugen på en flytt om något bättre dyker upp i vinter. Någon han nu upprepar.

– Efter säsongen nu med Hammarby ser det ut som att jag kommer gå skilda vägar med Hammarby och gå någon annanstans, säger han till ESPN.

– Jag är inte säker på exakt var jag ska gå, men som nu ser ut lämnar jag i januari, fortsätter Jóhannsson.

I en intervju med Fotbollskanalen kommenterar Jesper Jansson situationen kring Jóhannsson.

– Vi tar den diskussionen efter säsongen. Samtalen är lite pågående men vi har inte velat ta det innan matcherna är slut - och det vet Aron och hans agent också så den dialogen har vi haft, säger sportchefen och fortsätter:

– Vi har haft ömsesidig option som ett normalt år så hade allsvenskan varit slut nu men i och med att säsongen avslutas en månad senare sköt vi på den diskussionen - till efter matcherna.

Jansson vill inte säga vad Hammarby vill kring Jóhannsson.

– Vi summerar lite efter. Vi visste när vi tog honom att han hade en skadehistorik men samtidigt visste vi vilken klass han har i sig. Under hösten har han hållit sig frisk och gjort sina mål. Sedan får vi ta det där ifrån. Det var därför kontraktet var byggt på det här sättet, i och med hans skadehistorik i Werder Bremen, säger han till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com